KOSGEB hamlesini yaptı, e-Devlet’ten başvurular çoktan başladı! Mobilya sektörüne 1 milyon TL’lik destek için imzalar atıldı!

İş hayatındaki fırsat eşitliğini sağlayabilmek adına desteklerini sürdüren KOSGEB, aralık ayı içerisinde başvuruların alınacağı yeni bir hibe programı için çağrıda bulundu.

KOSGEB hamlesini yaptı, e-Devlet’ten başvurular çoktan başladı! Mobilya sektörüne 1 milyon TL’lik destek için imzalar atıldı!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ya da kısa adıyla KOSGEB olarak bilinen kamu kurumu, bu sene de pek çok girişimciyi destekleyen paketler hayata geçirdi. Halihazırda devam eden girişimci desteklerini de sürdüren KOSGEB, 2019 yılında hayata geçirdiği “İleri Girişimci Destek Programı” kapsamında yeni bir hibe vereceğine ilişkin mobilya sektörüne çağrıda bulundu.

Devlet destekli olarak pek çok hibe programı yürüten KOSGEB, yeni hibe programını mobilya sektörü üzerine geliştirdi. Yeni dönemde mobilya sektörüne destek vereceğini ilan eden KOSGEB, “Kayseri İlinde Mobilya Sektörünün Gelişmesine Yönelik Çözüm Sunan Teknolojik Girişimciler” başlıklı bir çağrı yayınladı. Çağrıdan da anlaşılacağı üzere KOSGEB, destek vermek için uygulamaya Kayseri’den başladı.

KOSGEB, HİBE PROGRAMI ŞARTLARINI AÇIKLADI

KOSGEB hamlesini yaptı, e-Devlet’ten başvurular çoktan başladı! Mobilya sektörüne 1 milyon TL’lik destek için imzalar atıldı! - Resim : 1

KOSGEB’in Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortaklaşa olarak yürüttüğü yeni hibe programı kapsamından yararlanabilecek olan Kayserili vatandaşlar, yayınlanan duyuru ile birlikte netleşti. Kayseri'de mobilya sektöründe faaliyet gösterecek olan ve 2019 sonrası işletmesi bulunmayan 35 yaş altındaki girişimci adaylarının başvurabileceği destek kapsamından yaş fark etmeksizin kadın girişimcilerin de yararlanabileceği öğrenildi.

KOSGEB tarafından verilen çevrim içi ileri girişimci eğitimini tamamlayan adayların başvuru yapabileceği destek kapsamında; başvuru yapan kişinin en az lise mezunu olması, işletmeyi ileri girişimci faaliyet alanlarında kurması, iş fikirlerinde mobilya sektörünün sorunlarına çözüm bulacak teknolojileri barındırması gibi şartlar istenecek. Bunun yanı sıra KOSGEB ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; yazılım, dijital çözümler, geri dönüşüm gibi alanlardaki iş fikirlerine öncelik verecek.

BAŞVURULAR RESMİ OLARAK BAŞLADI

Başvurularını bu kez e-Devlet Kapısı üzerinden alacak olan KOSGEB, başvuru alanını aktif hale getirdi. 30 Aralık 2022 tarihine kadar başvuru kabul edeceğini ilan eden KOSGEB, teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimci adaylarından uygun görülen 30 adaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’ndan eğitim ve mentorlük hizmeti de vereceğini açıkladı. Bu sürecin ardından 6 ay içerisinde girişimlerini hayata geçirebilen vatandaşlar, destekten yararlanabilecek.

Belirlenen 30 girişimci adayına 1 milyon TL’ye kadar destek verecek olan KOSGEB, vereceği 1 milyon destekten makine ve teçhizat ile yazılım giderleri için 400 bin TL; istihdam giderleri için 300 bin TL; kira, ofis donanımı ve ham madde giderleri için 250 bin TL; mentorlük giderleri içi 30 bin TL; kuruluş giderleri için ise 20 bin TL olmak üzere destekleme yapacak.