Koronavirüs yeni belirtileri ortaya çıktı! Dünyayı panik hali sardı! Mutasyonun yeni adı: Omicron BA varyantı

Covid-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına almışken ortaya çıkan son varyantı herkesin gündeminde yerini aldı. Uzman isimlerinde odağında olan konuda Omicronun mutasyona uğramış şeklinde farklı belirtiler görülebildiği ifade edildi. Son dönemlerde vaka sayısındaki yaşanan artış BA2.75 adı verilen alt varyantın etkilerini merak ettiriyor. Detaylar haberimizde…

Koronavirüs yeni belirtileri ortaya çıktı! Dünyayı panik hali sardı! Mutasyonun yeni adı: Omicron BA varyantı

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus yeni mutasyonu ile dikkatleri çekiyor. Omicron BA alt varyantının bulaşıcılık özelliği ve belirtileri de daha farklı etkilerle kendisini gösteriyor. Laboratuvar deneyleri ille etkileri gözlemlenmeye çalışılıyor. Hastalık başladığında klasik Covid-19 belirtileri dışında farklı semptomlar gün yüzüne çıkıyor.

EN BELİRGİN ETKİSİ: AĞIZ ÜLSERİ

Klasik Covid-19 vakalarında ilk karşılaşılan aşırı öksürük, koku ve duyu kaybı bu yeni varyantta ilk sırada yer almıyor. Ağız bölgesinde daha çok fark edilen bu hastalık dil yüzeyindeki değişimle öncelikle anlaşılabiliyor. Ağız ülserine yakalanmak bu hastalık ile mümkün hale geliyor. Konunun detaylandırıldığında ağız ülserinin Covid ile ilişkisini inceleyen uzmanlar farklı sonuçlara rastladı. Sonuçlar İnternational Journal Of Dermatology makalesi ile yayınlandı. Konu üzerine 59 farklı Covid hastası üzerinde deney yapıldı.

YENİ VARYANTIN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Koronavirüs yeni belirtileri ortaya çıktı! Dünyayı panik hali sardı! Mutasyonun yeni adı: Omicron BA varyantı - Resim : 1

59 hasta incelendiğinde 24'ünün ağız ülseri olduğu fark edildi. Tat ve koku kaybı yine yaşanan durumlar arasında. Yapılan incelemeler vakaların pek çoğunun; ateş ve titreme ile bir başlangıç yaptığı görülüyor. Durmaksızın devam eden öksürüğe, koku ve tat duyusunda kayıp eşlik ediyor. Bazı vakalara nefes darlığı yaşayabiliyor. Çoğunlukla gün içinde kişi kendini bitkin ve yorgun hissediyor. Vücut ağrıları geçmek bilmiyor.

İLERİ BOYUTLU ETKİLERİ…

Özellikle boğaz ve baş ağrısı kendisini fark ettiriyor. Burunda tıkanıklık durumu ya da akıntı kişinin kendisini huzursuz ve hasta hissetmesine neden oluyor. İleri boyutlu ishal durumu iştah kaybı ile beraber süreçte görülebilecek etkiler arasında yerini alıyor.