Kirli Sepeti Canan kimdir, kaç yaşında nereli ?: Kirli Sepeti Canan ölecek mi? Kirli Sepeti Canan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne?

Kirli Sepeti dizisinin sevilen karakterlerinden Canan’ı canlandıran Devrim Yakut, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olarak tanınıyor. Peki, Kirli Sepeti Canan, Devrim Yakut kimdir, nereli, kaç yaşında? Kirli Sepeti Canan ölecek mi? İşte Devrim Yakut’un hayatı ve biyografisi.

Kirli Sepeti Canan kimdir, kaç yaşında nereli ?: Kirli Sepeti Canan ölecek mi? Kirli Sepeti Canan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne?

FOX TV’nin yeni dizisi Kirli Sepeti, izleyicilerden büyük ilgi görüyor. Dizide, lüks bir sitede yaşayan zenginler ile onlara hizmet eden emekçilerin hayatları anlatılıyor. Dizinin başrollerinde Ayça Bingöl, Ceren Moray ve Cansu Tosun yer alırken, diğer rollerde de birbirinden başarılı oyuncular var. Bunlardan biri de Canan karakterini canlandıran Devrim Yakut. Peki, Devrim Yakut kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Devrim Yakut’un hayatı ve biyografisi.

Kirli Sepeti Canan kimdir, kaç yaşında nereli ?: Kirli Sepeti Canan ölecek mi? Kirli Sepeti Canan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 1

  • Kirli Sepeti dizisinde Canan karakteri kimdir?

Kirli Sepeti dizisinde Canan karakteri Devrim Yakut tarafından canlandırılmaktadır. Canan karakteri lüks bir sitede yaşayan zengin bir kadındır. Ancak hayatının her alanında mutsuzdur. Kocası Murat ile sorunlu bir evliliği vardır. Kızları Yasemin ise babasının izinden giderek hayatını mahvetmektedir. Canan’ın tek sığınağı ise evinde çalışan Songül’dür.

Kirli Sepeti dizisinde Canan ölecek mi?

Fox'un fenomen dizisi Kirli Sepeti'nin final sahnesi merak uyandırdı. Canan karakterini oynayan Devrim Yakut'un diziden ayrılıp ayrılıp ayrılmayacağı merak konusu. Kirli Sepeti'nde, Devrim Yakut diziden ayrılmayacak ve ölmeyecek. Merdivenden düştüğünü söyleyecek Şermin ve Canan'da geçici olarak hafızasını kaybedecek.

Kirli Sepeti Canan kimdir, kaç yaşında nereli ?: Kirli Sepeti Canan ölecek mi? Kirli Sepeti Canan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 2

KİRLİ SEPETİ CANAN'I OYNAYAN DEVRİM YAKUT KİMDİR?

Devrim Yakut’un doğum yeri ve tarihi

Devrim Yakut, 27 Mayıs 1968’de Ankara’da doğdu. Tam adı Seher Devrim Yakut’tur.

Devrim Yakut’un eğitimi

Devrim Yakut, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden 1992 yılında mezun oldu. Okulda önce tiyatro kuramları, sonra da oyunculuk eğitimi aldı.

Devrim Yakut’un tiyatro kariyeri

Devrim Yakut, 1994 yılında Adana Devlet Tiyatrosu kadrosuna oyuncu olarak katıldı ve 2003 yılına dek burada görev aldı. Kuruculuğunda bulunduğu Adana Tiyatro Atölyesi’nde çalıştı. Bu kurumda oyunculuğun yanı sıra yapımcı ve eğitmen olarak da görev yaptı. 2003 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’na atandı. 2005 yılından bu yana Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü’nde temel oyunculuk dersleri vermektedir. 2007’de Ankara Devlet Tiyatrosu müdür yardımcılığı, 2007-2008 yıllarında Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Bir dönem Bahçeşehir Üniversitesi’nde Yüksek Lisans programında ve Das Das Akademi’de de oyunculuk dersleri vermiştir.2016 yılında Devlet Tiyatroları’ndan emekli olmuştur.

Devrim Yakut, Manik Atak, Ex-Press, Tek Kişilik Şehir, Kocasını Pişiren Kadın, Demir, Olağanüstü Bir Gece, Bağdat Hatun, Hırçın Kız, Pazartesi Perşembe, V.Frank, Silvan’lı Kadınlar, Ayı ve Daha Birsürü, Üçkâğıtçı, Midasın’ın Kulakları, Romeo Juliet, Bozuk Düzen, Ağrı Dağı Efsanesi, Bir Şehnaz Oyun, Taziye, Binali ile Temir, Yaşasın Ölüm gibi tiyatro oyunlarında rol aldı.

Kirli Sepeti Canan kimdir, kaç yaşında nereli ?: Kirli Sepeti Canan ölecek mi? Kirli Sepeti Canan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 3

Devrim Yakut’un sinema ve dizi kariyeri

Devrim Yakut, sinema ve dizi oyunculuğuna da devam etmektedir. 2013 yılında yayına giren yapımcılığını Necati Akpınar’ın yaptığı, Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini yaptığı “Kelebeğin Rüyası” adlı filmde Fikriye Onur karakterini canlandırmıştır. Filmde Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Belçim Bilgin, Farah Zeynep Abdullah gibi isimlerle birlikte oynamıştır.

Aynı yıl yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Aydemir’in yaptığı “Düğün Dernek” adlı komedi filminde Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin gibi oyuncularla birlikte rol almıştır.

2013 yılında “Vicdan” adlı dizide Ahu Türkpençe, Timuçin Esen, Bensu Soral gibi isimlerle birlikte oynamıştır.

2015 yılında çekimlerine Muğla’da başlanan ve yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı “Ekşi Elmalar” adlı sinema filminde başrollerde Farah Zeynep Abdullah, Songül Öden ve Şükran Ovalı’nın yanı sıra Fatih Artman, Ersin Korkut gibi isimlerle birlikte rol almıştır.

2021 yılında Gülseren Budayıcıoğlu’nun aynı isimli romanından uyarlanan, yönetmenliğini Nadim Güç’ün yaptığı, senaryosunu Seda Altaylı Turgutlu’nun kaleme aldığı “Camdaki Kız” adlı dizinin başrolünde Burcu Biricik ve Feyyaz Şerifoğlu yer alırken diğer rollerde Hande Ataizi, Tamer Levent, Nur Sürer, Devrim Yakut gibi oyuncular rol almıştır. Devrim Yakut dizide Nalan’ın annesi Feride karakterini oynamaktadır.

Devrim Yakut’un kitabı

Devrim Yakut 2021 yılında ilk hikaye kitabı olan "Aklımın Aynalı Çarşısı"nı yazıp piyasaya çıkarmıştır. Kitapta 12 öykü yer almaktadır. Kitabın tanıtım yazısı şöyledir:

“Devrim Yakut’un ilk öykü kitabında hayatın içinden insanlar var. Onların hayalleri var. Hayallerinin peşinden gidenler de var vazgeçenler de… Aklımın Aynalı Çarşısı’nda herkes kendinden bir şeyler bulacak.”