Kim Milyoner Olmak İster'de tarihinde bir ilk! İşte 5 milyon TL'lik soru ve cevabı

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında unutulmaz bir an yaşandı. Rabia Birsen Göğercin'in 1 milyon TL'lik soruyu doğru cevaplamasının ardından bir başka yarışmacı olan Eyüp İşler, tarihi bir başarıya imza attı. Eyüp İşler, Kim Milyoner Olmak İster tarihinde ilk kez 5 milyon TL'lik soruyu açtıran yarışmacı oldu. Bu olay, sosyal medyanın da büyük ilgisini çekti ve yarışma gündemin zirvesine oturdu. İşte 5 milyon TL'lik soru ve cevabı

Sitene Ekle

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının son bölümü, unutulmaz anlara sahne oldu. Rabia Birsen Göğercin'in 1 milyon TL'lik soruyu doğru bilmesinin ardından bu kez Eyüp İşler tarih yazdı. Geçtiğimiz hafta 1 milyon TL'lik soruya doğru cevap veren Eyüp İşler, bu akşam büyük bir öncü olma başarısını gösterdi ve Kim Milyoner Olmak İster tarihinde ilk defa 5 milyon TL'lik soruyu açtırdı.

Eyüp İşler, soruları başarıyla yanıtlarken, büyük ödül için yarışırken yapacaklarını da tek tek sıraladı. Yazılım alanında kendini geliştirmek, ticaretle uğraşmak ve ailesini rahat ettirmek isteyen İşler, aynı zamanda bir araba almayı hedeflediğini belirtti.

Ancak tarihi soruda "İlki Sinop İnceburun'la Hatay'ın en güneyi arasına, ikincisi Iğdır'ın en doğusuyla Gökçeada'nın en batı ucu arasına olmak üzere iki adet kuş uçuşu çizgi çekilecek olsa bu iki çizgi nerede kesişirdi?" sorusuna verdiği Tokat cevabı doğru değildi. Sorunun doğru cevabı Çorum'du.

5 milyon TL'lik soruyu yanlış cevaplaması sonucunda ödülü 50.000 TL'ye düşen Eyüp İşler, bu kazandığı ödülü Filistin'e bağışlayacağını açıkladı. Filistin'e bağış yapma kararı, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Bu bağlamda, Eyüp İşler'in yarışmada sergilediği performans ve insanlık duygularına olan duyarlılığı büyük takdir topladı.

Geçtiğimiz hafta kazandığı 1 milyon TL'lik ödülü Filistin'e bağışlama taahhüdünü hatırlatarak, Eyüp İşler'in kararlılığı ve duygusal yaklaşımı, Kim Milyoner Olmak İster tarihinde iz bırakan bir anı olarak kaydedildi.