Kendi Düşen Ağlamaz finalde herkes ters köşe olacak? Kendi Düşen Ağlamaz kısaca kitap özeti

Kitap uyarlaması olan Kendi Düşen Ağlamaz''ın başlıyor, Kendi Düşen Ağlamaz'ın ilk sahneleri seyirci ile buluşacak. Romantik komedi tarzındaki dizide Şımarık ve güzel prenses Alize ile görgü kurallarından habersiz, kaba saba ama bir o kadar yakışıklı tamirci Serkan’ın aşkı işleniyor. Peki kitapta Kendi Düşen Ağlamaz nasıl geçiyor? Kendi Düşen Ağlamaz dizisi kısaca kitap özeti sizlerle.

Kendi Düşen Ağlamaz finalde herkes ters köşe olacak? Kendi Düşen Ağlamaz kısaca kitap özeti

 

TRT 1'in yeni dizisi ekran macerasına bomba gibi giriş yaparak başladı. TRT 1 ekranlardaki yerini almaya hazırlanan dizinin kadrosunda Hakan Yılmaz, Selen Soyder, Eylül Tumbar, Enes Koçak, Berat Yenilmez, Hivda Zizan Alp ve Yonca Şahinbaş başarılı oyuncular yer alıyor. Peki Kendi Düşen Ağlamaz kitabın yazarı Ayşegül Çiçekoğlu kimdir? Kendi Düşen Ağlamaz kitaba göre nasıl bitiyor? İşte Kendi Düşen Ağlamaz kısaca kitap özeti

Kendi Düşen Ağlamaz'ın yazarı Ayşegül Çiçekoğlu kimdir?

İstanbul doğumlu. Evli, 27 yaşında bir kızı var. Son birkaç yıldır İstanbul, Ayvalık ve Rize Fındıklı üçgeninde yaşıyor. Uzun yıllar profesyonel iş yaşamında kaldıktan sonra 2013 yılında eşinin de teşvikiyle yazmaya başladı. İlk kitabı Bırakma Ellerimi 2015 yılında çıktı. Daha sonra ise çok sayıda kitabı yayımlandı 

Kendi Düşen Ağlamaz replikleri

İnsan bir gecede büyür müydü? Büyümüştüm işte.

"...Sevgi kaybedil­meyecek kadar değerlidir. O kadar değerlidir ki uzun yıllar beklersin ama bir benzerini bulamazsın."

Sevgi acıdır...

Seni sevdiğim gibi sevemem onu asla, bunu biliyorum ama onu da seviyorum. Asla seninki gibi olmayacak başka bir aşkla.

Para geçicidir ..! Kalıcı olan insanlıktır. Bunu sakin unutma ..*°•

"Kendini güçlü ve özgür hissediyordu. Kimseye ihtiyacı yoktu yeni bir dünya kurmak için. Hayatı öğrenmişti artık. İnsanları tanımıştı. Onların neler yaşadıklarını biliyordu."

"Bugün hayatında en çok sevdiği iki adamı kaybetmişti. Kimsesiz kalmıştı. Artık eski Alize olamazdı.

"Kimim peki ben?" diye düşündü. Tüm sevdiklerini arkada bırakmış bu yalnız kız kimdi? Ruhu hırpalanmış, kişiliği değiştirilmiş ve kalbi kırılmış bu kız kimdi? İnsan bir gecede büyür müydü? Büyümüştü işe."

"Bazen kötü başlayan birşey dünyanın en iyi şeyine dönüşebilirdi.."

Sevgi ve aşk hayatınızdan hiç eksik olmasın.

Sevgi kaybedilmeyecek kadar değerlidir. O kadar değerlidir ki uzun yıllar beklersin ama bir benzerini bulamazsın.

Kendi Düşen Ağlamaz finalde herkes ters köşe olacak? Kendi Düşen Ağlamaz kısaca kitap özeti - Resim : 1

Kendi Düşen Ağlamaz şahsi kitap incelemesi ve yorumları

Merhaba kitap kurtları moraller nasıl umarım iyisinizdir hal hatır faslından sonra kitap yorumuna başlayabiliriz. İlk başlarda aman tanrım bu kız ne kadar şımarık zaten işim başımdan aşkın mental sağlık sürünüyor kitap karakterinde bile sabır çektiriyorlar diye söylenirken şans vermeye karar verdim. İyi ki de şans vermişim kitapta olaylar bitmiyor ona şaşıralım derken diğeri eksik kalıyor. Alize şımarık, kıymet bilmeyen ve hayattan bir haber olan biri olabilir fakat bunun düzelmesi için arkasından iş mi çevrilmesi gerekiyordu kimse yardım etmese, elini ayağını çekse zaten hayatına çeki düzen vermek zorunda kalacaktı. Tabi ki benim gibi düşünmeyen bir çok okur vardır ama bu da iş mi Allah aşkına. Son sayfalara doğru karakterimiz gelişimini zaten göstermişti, aldı beni bir panik son sayfalara yaklaşıyorum ama ortada bir sonuç yok kesin yalapşap bitecek hayır diye serzenirken korktuğum başıma geldi kitabın hayal kırıklığına uğrattı kısım tam anlamıyla sonuydu ne olduğunu anlamadan bitti. İsterdim ki sevginin her şeye göğüs geremediği bir kitap olsaydı hadi tamam sevgi kazansın ama hatayı yapanların biraz burnu sürtseydi ne yapalım olan oldu herkese iyi okumalar dilerim. Son olarak kitapta açık, aşırı cinsellik yer almıyordu neredeyse hiç yok bile denebilir buna dikkat eden okurlara bir dipnot olsun. kitap/kitap--71624 (buse inci)

Aslında romantik kitaplardan oldukça sıkılırım ve her yeni bir romantik kitap alırken, kitaplara bir şans vermeye çalışırım. Ancak bu kitap beni yüzüstü bırakmadı, hayran bıraktı diyelim. Ben çok beğendim fakat sevmediğim tek yer, Alize'ye bu kadar kötü bir oyun oynanmasıydı. Kız, delirmenin eşiğinden son dakikada dönmüştü. Hemen konusuna gelelim. Alize, zengin bir baba tarafından parayla şımartılmış, anne yüzü, kokusu, varlığı bilmemiş, güzeller güzeli bir bayan. Üniversite son sınıf öğrencisiyken, birden tanımadığı bir adamla evlendi. Bu adamla sırf babasından intikam almak için evlendi. Ama tek gerçek şey vardı ki, nikah sahte, aşk gerçekti. Alize, babasının sadece kendisinden 8 yaş büyük, yan yalıda oturan kadın olan Sinem ile evlenmesiydi. Bu şokla neye uğradığını bilmeyen genç kız, ondan nasıl bir öç alacağını elbette biliyordu! Babasının kuralları ve damat seçeneklerine ters düşen bu tamirci, ancak bir o kadar da yakışıklı Serkan ile sahte nikah yapmalarıydı. Tamirci Serkan, fakir ve yoğun iş temposuyla çalışan genç bir adamdır. Aslında bu onun, Alize'ye göstermek istediği ayrı bir kimliktir. Asıl olan gerçek kimliği daha sonra ortaya çıkacaktır. Gecekonduların sokak aralarında, mahalleler arası düğünlerinde aklını yitiren genç kız için her şey başta zor olsa da, aşkı buldukça kolay gelir. Serkan ve Alize'nin bu eğlenceli ve bir o kadar da heyecanlı aşk hikayesini siz de okuyun. Pişman olmayacaksınız! (Elif)

Kitabı çok ta beğenenedim. Babası evlenmek istedi diye kendince plan yapıp kazdığı kuyuya kendi düşen bir kızımız var elimizde. İntikam için babasının adına zarar vereceğini düşündüğü fakir bir adamla evleniyor. Bir ara gereksiz uzatıldığını düşünmedim değil. Konusu saçmaydı, açıkçası kitapta bir çok kısım saçma ve zorlama geldi.:(İyi okumalar (Hayriye Dev)

Kendi Düşen Ağlamaz kitabının konusu ve kısaca özeti

Şımarık ve güzel prenses Alize ile görgü kurallarından habersiz, kaba saba ama bir o kadar yakışıklı tamirci Serkan’ın aşkına şahit olmaya hazır mısınız?

 “Alize yarı açık penceresinden arabasını tamir eden adama bakıyordu. Bu adam tamirciden çok motosiklet kullanan yakışıklı züppelere benziyordu. Kirli atletinin içinde bile kendisini gösteren kasları dikkat çekiciydi. Dağınık siyah saçları, hafif sakallı kemikli yüzü ve bu yüze çok yakışan kemerli burnuyla değme mankene taş çıkartacak kadar yakışıklıydı. En güzel yeri ise kesinlikle mavi gözleriydi.”

 Alize’nin boğaz kıyısındaki yalısından İstanbul’un arka sokaklarında yer alan döküntü bir gecekonduya taşınmasının nedeni aşk mı yoksa intikam mı? Ünlü işadamı Nurettin Hıfzızade kızının şirket arabalarını tamir eden adamla evlendiğini öğrenince delirecek mi yoksa görmezden mi gelecek? Mahallenin dilberi Asuman bir zamanlar yüz vermediği Serkan’ın peşine tekrar düşecek mi yoksa uzaktan izlemekle mi yetinecek? Susmayı bilmeyen kaynana Şaziye yalıdan gelen gelinini kabullenecek mi yoksa canından mı bezdirecek? sorularının bir birini kovaladı romantik komedi tarzında bir kitap peki sonunda ne oluyor?

Sonuna kadar hep öyle devam edeceğiz zannediyoruz ama tam tersi oluyor. Sonunda bazı şeyler değişik.  Alize'nin şımarık halleri babasını bezdirmiştir ve ona ders verme niyetindedir. Plan kısaca şöyle, Alize babasından intikam almak için hiç tanımadığı, gördüğü ilk saatlerde arabasını tamir eden adama anlaşmalı evlilik teklifi sunar. Karşı taraf çok istediği bir şeyi isteyince Alize işin sonunu düşünür ve kabul eder. Plan böylece başlar ama işler istediği gibi gitmez. İlk olarak babası onu reddeder ve anlaşmalı evlendiği adamın gecekondu evine gider. Bazı şeylere katlanmaya çalışan ve aslında  hayatın ne kadar zor olduğunu öğrenen Alize tam her şeyi anlamışken kendisini derinden etkileyen gerçekleri öğrendikten sonra bu sefer düşünceleri çok farklı olacaktır.

‘Kendi Düşen Ağlamaz’ sıradışı bir intikam hikayesini tutkulu bir aşkla harmanlayan çarpıcı bir roman

 

Ayşegül Çiçekoğlu'nun Diğer Kitapları

İntikam
Tutkunun Savaşı
Affet
Kendi Düşen Ağlamaz
Bırakma Ellerimi
Sen Benim Kaderimsin
Benim Hayatım
8:15 Vapuru
Yankı
Sen Benim Nefesimsin
Ada
Senden Vazgeçmem
Gözyaşlarımız
Sevgimin Esareti
Bir Duygudan Fazlası
Mucizeler Adası
Günebakan