Kemal Akkaya kimdir? Bulls GSYO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya'nın hayatı

İş adamı Kemal Akkaya, Bulls GSYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Bulls Yatırım Menkul Değerler şirketinin sahibidir. Peki, Kemal Akkaya kimdir? Kemal Akkaya ne iş yapar? Kemal Akkaya nerelidir? İşte Kemal Akkaya hakkında detaylar...

Kemal Akkaya kimdir? Bulls GSYO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya'nın hayatı

Kemal Akkaya, Bulls GSYO Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Peki, Kemal Akkaya kimdir? Kemal Akkaya kaç yaşında? Kemal Akkaya nerelidir? Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ise  büyüme potansiyeli taşıyan, şirketlere ve girişimlere yatırım yapan bir şirket olarak öne çıkıyor.

Kemal Akkaya kimdir?

Kemal Akkaya 1974 yılında Adana'da dünyaya gelmiştir. Akkaya, lisans ve yüksek lisans eğitimini İşletme alanında tamamlamıştır.

Kariyerine 1997 yılında Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Kemal Akkaya 2015 yılına kadar sırasıyla Yatırım Uzmanı, Yatırım Müdür Yardımcısı ve Yatırım Müdürü görevlerinde bulunmuştur.

Sermaye Piyasalarında 20 yılı aşkın deneyimi bulunmakta olup aynı zamanda melek yatırımcı olarak girişim sermayesi alanında da tecrübelidir. Akkaya'nın Sermaye Piyasası İleri Düzey ve Türev Araçlar lisansı bulunmaktadır.

Kemal Akkaya, Eylül 2023'te Sanko Holding’in finansal piyasalarda faaliyet gösteren Sanko Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'yi satın aldı ve Bulls Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi adını aldı. 

Kemal Akkaya'nın lider sermayedarı olduğu Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın en büyük ortakları arasında yer almaktadır.  Bulls GSYO’nun yatırım yaptığı şirketler içinde Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri, Repg, Sporttz, One life Ventures GSYF, Gami teknoloji, Secondary GSYF, Arf GSYF, Finar, Mediazz ile 2023 yılında halka arz edilen Oncosem ve DMR Unlu Mamüller bulunuyor.