Kekiniz bir türlü kabarmıyor mu? Bir de bu yöntemi deneyin: Kekiniz balon gibi kabartsın

Kek yaparken gözden kaçırdığımız bazı durumlar, kekimizin kabarmamasına neden oluyor? Peki kek neden kabarmaz? Kek yaparken nelere dikkat edilmeli? Kek nasıl kabarır? İşte dikkat edilmesi gereken püf noktalar!

Kekiniz bir türlü kabarmıyor mu? Bir de bu yöntemi deneyin: Kekiniz balon gibi kabartsın

Kek yapmak oldukça basit gibi görünen, ama çoğu zamanda kuşkusuz hüsranla sonuçlanan bir durumdur. Kek yaparken gözden kaçırdığımız bazı durumlar var, bunlarda ne yazık ki kekimizin kabarmamasına neden oluyor. Bizde sizler için malzemelerle ilgili dikkat edilmeyen ve gözden kaçırılan  püf noktalarını derledik. Artık kekiniz istediğiniz gibi kabaracak ve afiyetle dilediğiniz gibi misafirlerinize ikram edebileceksiniz. İşte  kek yaparken dikkat edilmesi gereken kuralardan birkaçı... 

MALZEMELERİN ODA SICAKLIĞINDA OLMASINA DİKKAT EDİN! 

Kek yaparken kullanacağınız malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olması gerekir. Özellikle yumurta, süt, yoğurt ,tereyağı kullanacaksanız tereyağının da soğuk olmaması gerekiyor. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çıpmalı ardından şekeri yine eriyene kadar çırpmalısınız. Mikserle karıştırmayın. Çünkü mikserin uçları madeni olduğundan kabartma tozunun etkinliğini azaltmaktadır. 

UNU MUTLAKA ELEKTEN GEÇİRİN 

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var. Un ve kabartma tozunu da mutlaka elekten geçirin. Çok fazla dikkate alınmayan bu durum aslında kekin kabarması için epey önem taşıyor. 

Kekiniz bir türlü kabarmıyor mu? Bir de bu yöntemi deneyin: Kekiniz balon gibi kabartsın - Resim : 1

KURU MEYVELERİ UNLAYIN 

Kekinize kuru meyve ekleyecekseniz eğer mutlaka kek hamuruna eklemeden önce, ayrı bir kapta unlayın. Kuru meyveler, kuruyemişler ve  çikolataları keke en son ekleyip spatula karıştırın.

FIRIN ISISINA DİKKAT EDİN 

Kekinizi kalıptan rahat bir şekilde çıkarabilmek için kek kalıbınızı mutlaka yağlayın ve üzerine un serpiştirin. Kek hamurunu hazırlayıp, bekletmeden hemen fırına vermelisiniz. Fırın önceden mutlaka belirtilen ayardaki ısıda olmalıdır.  Keki pişirmek için en uygun sıcaklık 180 derecedir.

FIRININ KAPAĞINI AÇMAYIN 

Kekinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için sürekli fırının kapağını açmayın. Bazı fırın farklarından dolayı pişirme süresi farklı olabiliyor. Kekinizin piştiğini üstünden kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyor ise kekiniz pişmiş demektir.

KEKİ HEMEN FIRINDAN ÇIKARMAYIN 

Pişen kekinizi hemen fırından çıkarmayın. Fırın kapağı aralık olacak şekilde yine 10-15 dakika fırının içerisinde bekletin. Kekiniz soğumadan kalıptan çıkarmayın. Aksi taktirde kekiniz ufalanmaya başlayacak ve parçalanacaktır. Bu kurallara dikkat ederseniz, tam kıvamında kabaran ve lezzetli bir kek yapmış olursunuz.  Bu püf noktalarına dikkat ederek şimdi yeniden bir kek yapmaya ne dersiniz? 

Etiketler: Kek, tarif, yemek tarifleri