Kefaletsiz, Faizsiz, Limitsiz Kredi Paketi Duyuruldu! Tarım Kredi Çiftçinin Cebini Rahatlatacak!

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafında çiftçilerin son dönemde yaşadığı finansman sıkıntısına çözüm sunacak kredi paketi duyuruldu! Hem halka ucuz gıda sunulacak hem de çiftçi desteklenecek! İşte detaylar…

Kefaletsiz, Faizsiz, Limitsiz Kredi Paketi Duyuruldu! Tarım Kredi Çiftçinin Cebini Rahatlatacak!

Tarım kredi Kooperatifleri Genel Müdür Hüseyin Aydın tarafından çiftçileri ve vatandaşları sevindirecek haber geldi. Hem çiftçinin desteklenmesi hem de vatandaşların ucuz gıdaya daha rahat ulaşmasının sağlanması için çalışmaların başlandığı aktarıldı. İllerdeki depolara kurulacak cep marketler ile halka ucuz gıda satışının gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Çiftçiye Kefaletsiz ve Faizsiz Kredi

Tarım Kredi Kooperatifleri üreticilerin finansman ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Özellikle pandemi sonrasında tarımın en stratejik sektör haline geldiğini söyleyen Aydın, çiftçilerin de artan maliyetlere karşı korunması gerektiğini ifade etti. Çiftçilerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmaların başladığına işarete eden Aydın, çiftçilerin bundan sonraki süreçte krediye erişimlerinin bankalardan daha esnek bir hale getirilmesi için çalıştıklarını duyurdu. Teminat şartlarının da bankalardan daha esnek olacağını ve kefalet sistemini de kaldıracaklarını ifade etti.

Limitlerin de güncelleneceğinin müjdesinin verilmesinin ardından çiftçiler için yeni dönemde de birçok avantajın sunulması hedefleniyor.

Borcu Olan Çiftçilere Müjde!

Kefaletsiz, Faizsiz, Limitsiz Kredi Paketi Duyuruldu! Tarım Kredi Çiftçinin Cebini Rahatlatacak! - Resim : 1

Geçmişte borcu olan çiftçilerin bir defada ödeme yapmaları halinde faiz alınmayacağını ifade eden Aydın, borcunun yüzde 10, 20 ve 30’unu peşin getiren, kalan miktarı 60 aya kadar vadelendirme fırsatlarından da yararlanabilecek. Parayı yatırdığının ikinci gününde de ilaç, tohum, yem ve gübre alımı gerçekleştirilebilecek. Tarım Kredi Kooperatifleri ortağı çiftçiler için 2022 yılında 14 milyar TL kredi kullandırılması hedeflendiği aktarıldı.

Ucuz Gıda İçin Tarım Kredi Kooperatifleri Harekete Geçti!

Küresel gıda krizi, yurt içinde enflasyon ve döviz kurunda yaşanan artışlar nedeniyle hayat pahalılığının en çok hissedildiği alanlarda biri gıda oldu. Vatandaşların daha uygun fiyatlarla gıdaya erişim sağlamaları için Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çalışmalar devam ediyor. Hedeflerinde cep marketlerin olduğunu söyleyen Aydın, illerdeki depolarda cep marketler kurularak vatandaşlara buralarda uygun fiyatlı satışların yapılacağı aktarıldı. Hem çiftçilerin hem de vatandaşların yararına birçok yeni çalışmaya daha yer verilmesi hedefleniyor.