Kazma Kürekler Hazırlansın: Tunceli, Hakkari, Bitlis’ten Yurda Giriş Yapacak

Temmuz ayında başlayan yoğun sıcak hava dalgası, ülkenin genelini etkisi altına almaya devam ediyor. Termometreler 40 derecenin üstüne çıkarken, birçok şehir sıcaklık rekorları kırıyor. Vatandaşlar, sıcakların ne zaman gerileyeceği ve kış mevsiminin nasıl geçeceği konularında endişelerini dile getirirken, uzmanlar ilk uyarılarıyla konuya açıklık getiriyor. İşte, önümüzdeki kış aylarında kar yağışının yoğun olması beklenen bölgeler...

Kazma Kürekler Hazırlansın: Tunceli, Hakkari, Bitlis’ten Yurda Giriş Yapacak

Ağustos ayının ilk haftasından bu yana ülkenin genelini etkisi altına alan El Nino ve Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları hala etkisini sürdürüyor. Bu dalgalar nedeniyle termometreler özellikle bazı bölgelerde 40-45 derece gibi yüksek sıcaklıklara ulaşıyor.

Artan sıcaklıklardan bunalan vatandaşlar sıcaklıkların ne zaman düşeceğini merak ederken, kış mevsiminin nasıl geçeceği de belli oldu. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bu kış en çok kar yağışı alacak illeri açıkladı.

Kazma Kürekler Hazırlansın: Tunceli, Hakkari, Bitlis’ten Yurda Giriş Yapacak - Resim : 2

1968 KIŞI GERİ GELİYOR

Geçtiğimiz günlerde El-Nino'nun etkisini sonbahar ve kış ayında da göstereceğini ifade eden Kerem Ökten, bol yağışlara hazır olun demişti. Ökten, bugün yaptığı paylaşımla adeta bu sözlerini destekleyerek kar yağışı rekorlarının kırılacağını duyurdu.

 KAR YAĞIŞINDA REKOR KIRILACAK

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Doğu Anadolu bölgesini uyardı. 1968 kışında kırılan kar yağış rekorunun tekrarlanacağını belirten Ökten, bölgenin kara doyacağını aktardı. İşte, Kerem Ökten'in o paylaşımı:

Kazma Kürekler Hazırlansın: Tunceli, Hakkari, Bitlis’ten Yurda Giriş Yapacak - Resim : 3

Etiketler: hava durumu