Kandilli Rasathanesi'nden Alarm Verildi! İlk Olarak 7 Şiddetinde Deprem, Ardından 15 Dakika Sonra Tsunami Tehlikesi Geliyor

Kandilli Rasathanesi tarafından alarm verildi. İlk aşamada 7 şiddetinde bir depremin bekleniyor. Bu depremden 15 dakika sonra ise tsunami tehlikesi ortaya çıkabilir. Durum ciddiyet arz ediyor. Detaylar haberimizin devamında...

Kandilli Rasathanesi'nden Alarm Verildi! İlk Olarak 7 Şiddetinde Deprem, Ardından 15 Dakika Sonra Tsunami Tehlikesi Geliyor

Kandilli Rasathanesi, endişe verici bir duruma dikkat çekiyor. İlk olarak 7 şiddetinde bir deprem meydana geleceği uyarısının ardından, sadece 15 dakika sonra tsunami tehlikesi ile karşı karşıya kalınabileceği belirtiliyor. İşte detaylar..

Kandilli Rasathanesi’nden ürkütücü uyarı! İlk etapta 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor, ardından 15 dakika sonra tsunami tehlikesi ortaya çıkabilir - Türkiye, 6 şubat tarihinde yaşanan büyük Kahramanmaraş depreminde 50 binden fazla vatandaşını kaybetmişti. 

11 ili adeta yerle bir eden Kahramanmaraş depremi sonrasında gözler bir kere daha deprem riski yüksek illere çevrilirken deprem uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda yakın takip altına alınmıştı. Bunlardan biride Kandilli Rasathanesi olarak öne çıkarken son dakika açıklaması tüyleri diken diken etti.

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREM UYARISI YAPTI! TARİH BELLİ DEĞİL AMA YÜZDE 100 OLACAK

Son dönemde üst üste yaşanan depremleri değerlendiren Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener "5 üzerinde deprem üretebilecek faylar. Örtülü fay olarak da adlandırılan faylar var.

Marmara'da 3.6'lık bir deprem oldu. Bu büyük depremin habercisi mi diye Haberler oldu. Marmara'da sürekli depremler oluyor. 3'ten büyük kaç tane depremimiz var. Çok farklı görüşler var. Marmara'da 7 ve üzerinde bir deprem olması bekleniyor. Ne zaman olacağını söyleyemiyoruz. Ne zaman olacağından çok Marmara depremine ne kadar hazırız? Bunu konuşmamız lazım" diyerek Marmara'da en az 7 şiddetinde deprem beklediklerini ifade etti.

TÜRKİYE'DE TSUNAMİ OLUR MU, İSTANBUL DEPREMİ SONRASI TSUNAMİ RİSKİ VAR MI?

Tsunami konusunda da açıklama yapan Prof. Dr. Haluk Özener herkesin deprem konusunda bilinçlenmesi gerektiğini ifade ederek "Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama tsunaminin ne zaman olacağını biliyoruz. Depremden 7 dakika sonra gelebileceğini biliyoruz.

Gelmesi 15 dakikayı bulabilir. Deprem oldu deniz kenarındasınız hemen yüksek yerlere gidiyorsunuz. Tsunami haritalarında tahliye planları var. Toplanma ve barınma alanlarını da ayırmak lazım" diyerek depremden 15 dakika sonra tsunami geleceğini ifade etti.

 

 

Etiketler: deprem haberleri