Kamu Bankasından Bedelli Askerlik Kredisi İçin Şartlar Belirlendi!

Askerlik çağına gelen vatandaşlar 2022 yılı için bedelli askerlik şartlarını ve kredi seçeneklerini araştırmaya başladılar. Bedelli askerlik yapmak için finansman arayanlara Halkbank kredileri sunuluyor! İşte detaylar…

Kamu Bankasından Bedelli Askerlik Kredisi İçin Şartlar Belirlendi!

Türkiye’de zorunlu askerlik hizmeti kapsamında getirilen yeni düzenlemeler kapsamında askerlik bedelli olarak yapılabilmektedir. İki farklı şekilde yapılan bedelli askerlik kapsamında dahte denilen yöntem ile döviz karşılığında da bedelli askerlik yapılabilmektedir. Ancak bu yöntem belirli süre yurt dışında çalışan veya yaşayan kişileri kapsamaktadır. Türkiye’de yaşayan askerlik çağına gelmiş vatandaşlar ise 2022 yılı için belirlenen tutarda bedel ödeyerek askerlik hizmetini kısa sürede tamamlayabilmektedir.

2022 Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar?

2022 yılında bedelli askerlik ücretlerinde de artış görüldü. Bedelli askerlik ücretinin 56.500 lira olarak belirlenmesinin ardından askerlik hizmetini bedelli olarak gerçekleştirmek isteyenler finansman arayışlarına da başladı. Geçen yıl 43 bin 150 lira olarak belirlenen bedelli askerlik kapsamında birçok vatandaş tarafından uygun finansman seçenekleri de araştırılmaya başladı.

Bedelli Askerlik Şartları Neler?

Kamu Bankasından Bedelli Askerlik Kredisi İçin Şartlar Belirlendi! - Resim : 1

Askerlik hizmetini 2022 yılı için belirlenen tutarda ücret ödeyerek bedelli olarak tamamlamak isteyenlerin bazı şartları sağlaması gerekmektedir. Belirlenen tarihlerde ilgili IBAN numarasına ücretin belirlenen şekilde yatırılması yeterlidir. Yeni askerlik düzenlemesi kapsamında yaş şartının da kaldırılmasının ardından askerlik çağına gelen herkes bu fırsattan yararlanabilmektedir.

Halkbank Bedelli Askerlik Kredisi

Bedelli askerlik yapmak isteyenlerin 2022 yılı için belirlenen güncel bedelli askerlik ücretini ödemek için kamu bankalarının kredilerine başvurması da mümkündür. 36 aya kadar vade imkanı ile sunulan Halkbank kredileri kapsamında, ihtiyaç kredisi kullanarak bedelli askerlik yapılması mümkündür. Uygun faiz oranlarına sahip ihtiyaç kredisi kapsamında askerlik çağına gelen ve sigortalı olarak belirli bir işte çalışan kişilerin, kredi şartlarını sağlamaları halinde işlem yapmaları mümkündür.

Uygun faiz oranları ve vade seçenekleri ile hesaplanacak krediler kapsamında farklı bankalar üzerinden de işlem yapılması mümkündür. Uygun ödeme planlarından yararlanarak kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar tarafından da bedelli askerliğe yönelik krediler zaman zaman sunulmaktadır.