Kader Bağları dizisinde Vedat'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? Kader Bağları Vedat kimdir, kaç yaşında? Vedat'ın rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

Kader Bağları dizisinde Vedat karakterini canlandıran Alptekin Serdengeçti, tiyatrocu ve oyuncu olarak tanınan bir isim. Peki, Alptekin Serdengeçti kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Alptekin Serdengeçti’nin biyografisi.

Kader Bağları dizisinde Vedat'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? Kader Bağları Vedat kimdir, kaç yaşında? Vedat'ın rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

Kader Bağları dizisi, Fox TV ekranlarında izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Dizide Vedat karakterine hayat veren Alptekin Serdengeçti, dikkat çeken oyuncular arasında yer alıyor. Alptekin Serdengeçti, hem tiyatro hem de sinema ve televizyon dünyasında pek çok başarılı projede yer almış bir sanatçı. Peki, Alptekin Serdengeçti kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Alptekin Serdengeçti’nin hayatı hakkında merak edilenler.

Kader Bağları dizisinde Vedat'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? Kader Bağları Vedat kimdir, kaç yaşında? Vedat'ın rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Alptekin Serdengeçti kimdir?

Alptekin Serdengeçti, 5 Ağustos 1961 tarihinde Ankara’da doğdu. Çocukluk yıllarını Bursa’da geçirdi. Oyunculuk eğitimini 1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde tamamladı1. 2008 yılına kadar devlet tiyatrolarında birçok yerli ve yabancı oyunda rol aldı. İlk başrol oyunculuk deneyimini 1999 yılında Sevgilim İstanbul isimli filmle yaşadı3. 2005 yılında Yağmur Zamanı isimli filmde de başrol oynadı.

Alptekin Serdengeçti’nin oynadığı diziler

Alptekin Serdengeçti, kamera karşısına ilk defa 1988 yılında yayınlanan Önce Canan isimli diziyle geçti5. O günden bu yana pek çok başarılı dizi projesinde yer aldı. Bunlardan bazıları şunlardır:

Kusursuz Kiracı (2022) - Mahalleli Adam
Etkileyici (2021) - İsmet
Hekimoğlu (2020) - Konuk Oyuncu
Her Yerde Sen (2019) - Yıldırım
Arka Sokaklar (2015) - Mitçi Faruk
İlişki Durumu: Karışık (2015) - Tahsin
Ulan İstanbul (2014) - Ali Rıza Kaptan
Çalıkuşu (2013-2014) - Levent
İntikam (2013) - Pilot
Keskin Bıçak (2010) - Karacabey
Binbir Gece (2006) - Haldun
Yağmur Zamanı (2005) - Mehmet

Kader Bağları dizisinde Vedat'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? Kader Bağları Vedat kimdir, kaç yaşında? Vedat'ın rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2
Alptekin Serdengeçti’nin ödülleri ve kişisel özellikleri

Alptekin Serdengeçti, tiyatro alanında da önemli başarılar elde etmiştir. 2016 yılında Rotary Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın Erkek Sanatçısı” ödülünü almıştır. Rol aldığı bazı tiyatro oyunları şunlardır:

Bülbül Susturulduğunda / Raja - 2014
Ayaktakımı Arasında / Oyuncu - 2003
Kırmızı Yorgunları / Yönetmen Yardımcısı - 2002
Dumrul ile Azrail / Oyuncu - 2000
Balkon / Cellat-Arthur-As -1998
Fırtına / Sebastian / Asistan - 1991
Budala / Oyuncu - 1990
Ballar Balını Buldum ( Yunus Emre) / Asi Yunus - 1989
Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli / Ord. Prof. Sefa Çineli
Alptekin Serdengeçti, 1.83 cm boyunda ve aslan burcudur. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir. Scuba Diving, binicilik ve eskrim gibi sporlarla ilgilenmektedir.

 

Alptekin Serdengeçti nereli?

Alptekin Serdengeçti aslen Ankara doğumludur. Ancak çocukluk yıllarını Bursa’da geçirmiştir.

Alptekin Serdengeçti kaç yaşında?

Alptekin Serdengeçti 62 yaşındadır. Doğum tarihi 5 Ağustos 1961’dir.

Alptekin Serdengeçti hangi dizilerde oynadı?

Alptekin Serdengeçti, Önce Canan, Kusursuz Kiracı, Etkileyici, Hekimoğlu, Her Yerde Sen, Arka Sokaklar, İlişki Durumu: Karışık, Ulan İstanbul, Çalıkuşu, İntikam, Keskin Bıçak, Binbir Gece, Yağmur Zamanı gibi dizilerde oynadı.

Alptekin Serdengeçti hangi ödülleri aldı?

Alptekin Serdengeçti, 2016 yılında Rotary Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın Erkek Sanatçısı” ödülünü aldı.

Alptekin Serdengeçti’nin boyu ve burcu nedir?

Alptekin Serdengeçti 1.83 cm boyunda ve aslan burcudur.