Kâbus büyüdü: Adana, Edirne tehdit ederken şimdi de Van’a geldi! Kuruttuğu yerde canlıları öldürüp geçiyor

Ağustos ayının başından itibaren Türkiye genelinde etkisini gösteren Afrika sıcak hava dalgaları, korkunç canavarı gün yüzüne çıkardı. Görüntüler, ülkenin dört bir yanındaki insanları tedirgin ediyor. Uzmanlar da son dakikada bir uyarıda bulundu. Adana, Edirne derken sıra Van’a geldi. Geçtiği her yerde tüm canlıları öldürüp geçiyor. İşte kâbusun ulaştığı son nokta...

Kâbus büyüdü: Adana, Edirne tehdit ederken şimdi de Van’a geldi! Kuruttuğu yerde canlıları öldürüp geçiyor

Ağustos ayının başından bu yana etkili olan Afrika sıcaklıkları korkunç canavarı gün yüzüne çıkardı. Gelen görüntüler tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı! Uzmanlar son dakika olarak uyardı. Adana, Edirne derken sıra Van’a geldi. Geçtiği her yerde tüm canlıları öldürüp geçiyor. İşte kabusun ulaştığı son nokta....

Artan sıcaklıklar ile birlikte kuraklık tüm yurtta etkisini göstermeye başladı. İstanbul başta olmak üzere birçok kentte barajların seviyeleri hızla düşerken gelen son görüntüler tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. Adana, Edirne derken sıra Van’a geldi! Kabus tüm yurdu ele geçirdi. Kuruttuğu yerde canlı bırakmıyor!

Kâbus büyüdü: Adana, Edirne tehdit ederken şimdi de Van’a geldi! Kuruttuğu yerde canlıları öldürüp geçiyor - Resim : 1

UZMANLAR UYARDI: TÜM YURDU ELE GEÇİRDİ!

Yıllardır Van'da balıkçılık yapan İsmail Zorlu, Van Gölü'nün vahim durumunu gözler önüne serdi. Çocukluğundan beri baba mesleği olan balıkçılıkla uğraşan Zorlu, balık neslinin azalması ve Van Gölü sularının çekilmesiyle balıkçılığı bırakıp devlet kurumun da çalışmaya başladı. Yıllar sonra bir vesileyle gezi gayesi ile geldiği alanda tekneyle balık tuttuğu yere gelen Zorlu, hayretler içinde kaldı. Kuraklık nedeniyle suların çekildiği Van Gölü’nde mikrobiyalitler de gün yüzüne çıktı.

Kâbus büyüdü: Adana, Edirne tehdit ederken şimdi de Van’a geldi! Kuruttuğu yerde canlıları öldürüp geçiyor - Resim : 2
KURUTTUĞU YERDE CANLI BIRAKMIYOR

Van Gölü'nü ilk defa bu kadar kuru gördüğünü ifade eden Zorlu, "Şuan gezdiğimiz alanda yıllar önce tekneyle gelip balık tutuyorduk. Suların çekilmesiyle buralar bir tarlayı andırıyor artık. Şuan Van Gölü’nün yüz ölçümünün de değiştiğine şahit oluyoruz. Çelebibağı Mahallesi sakinlerindenim. Şu anda gördüğümüz alan eskiden balık çekilen bir bölgeydi. Kayıklar buraya yanaşır balıklar karşı taraftan yüklenirdi. Şu anda mikrobiyaliklerin oluştuğu bölge kayıkla geçilen bir bölgeydi.

Kâbus büyüdü: Adana, Edirne tehdit ederken şimdi de Van’a geldi! Kuruttuğu yerde canlıları öldürüp geçiyor - Resim : 3
Şimdi ise kuşların beslenme alanı olmuş. Suyun çekilmesi de yaklaşık 1 kilometreyi geçmiş durumda. Eskiden şuan bulunduğumuz alanda kayıkla geziyorduk, şimdi ise gözümüzün görebileceği kadar ileriye gitmiştir. Suyun çekilmesiyle mikrobiyolitler de gün yüzüne çıkmış oldu." diye konuştu.

Etiketler: Van, sıcaklık, adana, edirne