Jandarma Genel Komutanlığı Subay ve Astsubay Personel Alımı Başladı! Başvuru Şartları Nedir?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Astsubay ve Subay alımına yönelik kılavuz yayınlandı. Başvuru yapmak isteyen adayların belirlenmiş tarihler arasında belirli kanallar yolu ile başvuru sağlaması gerekiyor. Başvuru şartları ve süreci detayları ile haberimizde…

Jandarma Genel Komutanlığı Subay ve Astsubay Personel Alımı Başladı! Başvuru Şartları Nedir?

Jandarma Genel Komutanlığı Subay ve Astsubay alımı için başvuru sürecini detaylandırdı. İlan edilen başvuru kılavuzunda Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Ankara yerleşkesinde ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Bursa yerleşkesinde görevlendirilmek üzere eleman alımı yapılacak.

Alım Yapılacak Personel Sayısı Belli Oldu!

Ankara ve Bursa'da yer alan yerleşkeler için alım yapılacak. Alımı yapılacak Astsubay ve Subay sayısı da netleşti. 912 personel farklı kadrolara göre başvurabilecek. Ankara'da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde görevlendirilmek üzere yapılacak Subay alımı 200 personel ile sınırlandırıldı. Bursa'da Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulunda görevlendirilmek üzere alınacak personel sayısı 712 olarak belirlendi.

Subay ve Astsubay Personel Alımı Şartları Nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde Astsubay ve Subay alımları için başvuru süreci netleşti. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların belirli şartları karşılaması gerekecek. Başvuru sürecinde aranan şartlar şunlardır:

●       TC vatandaşı olmak

●       Herhangi bir şekilde kamu haklarından mahrum olacak faaliyette bulunmamak

●       Herhangi bir siyasi partiye üyeliği bulunmamak

●       21 yaşını doldurmuş olmak

●       Görevini yapmaya engel olacak herhangi bir fiziksel ya da zihinsel sağlık sorunu bulunmamak

●       Yüksek öğretim kurumlar sınavına girmiş olmak

●       TYT puan sıralamasında en az 500 bininci sırada yer almak

●       Evli ya da çocuk sahibi olmamak, nikahsız biriyle birliktelik yaşamamak

Mezun Olunan Bölüme Göre istenen YKS Sıralaması

Jandarma Genel Komutanlığı Subay ve Astsubay Personel Alımı Başladı! Başvuru Şartları Nedir? - Resim : 1

Tüm bu şartları karşılayan adaylar eşit ağırlık, sayısal ve sözel puan türünde belirli sıralamalara da sahip olması gerekecek. Konu üzerine şu şekilde bir açıklama yapıldı:

●       Sözel branştan sınava girmiş olanlar sıralamada en az 50.000'ci sırada yer almalı

●       Eşit ağırlık branştan sınava girmiş olan adaylar sıralamada en az 200.000'ci sırada yer almalı

●       Sayısal branştan sınava girmiş olanların en az 100.000'ci sırada yer alması gereklidir.

Personel Alımı Ne Zaman Olacak?

Jandarma Genel Komutanlığında görevlendirilmek üzere Subay ve Astsubay alımları 1 Temmuz tarihinde başlıyor. Başvurular online olarak gerçekleştirilebilecek. Başvurabilmek için son tarih ise 24 Temmuz olarak belirlendi.

Başvuru yapıldıktan sonra sınav yeri sonuçlarına dair net bilgi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek.

Personel Alımı Başvurusu Nereye Yapılacak?

Başvuru sürecinde posta yolu ile ya da şahsen yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Elektronik ortamda başvuru sürecinin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bunun için Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığının personel temini sistemi üzerinden detaylı inceleme yapılabilir ve katılım sağlanabilir.