İYİ Parti Esenyurt'ta istifa: Meclis üyeleri ve teşkilattan isimler İmamoğlu'nu destekleyecek

İYİ Parti’nin Esenyurt Belediyesi meclis üyeleri ve bazı teşkilat mensupları, İYİ Parti’den istifa edip CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararı aldığını duyurdu.

İYİ Parti Esenyurt'ta istifa: Meclis üyeleri ve teşkilattan isimler İmamoğlu'nu destekleyecek

31 Mart 2024 yerel seçimleri gölgesinde İYİ Parti’de istifalara bir yenisi eklendi.

Son olarak İYİ Parti’nin bugün İstanbul'da aday tanıtım toplantısı yapıldığı gün Esenyurt teşkilatından bazı üyeler ve belediye meclis üyeleri İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu’yu değil CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararı aldı.

Söz konusu kararın ardından Esenyurt'tan teşkilatından bazı isimler yaptıkları basın açıklamasıyla istifa ettiklerini bildirdi. 

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Saygıdeğer Basın Mensupları ve Kamuoyu, Bugün burada, uzun yıllar İYİ Parti’nin çeşitli kademelerinde görev almış ve memlekete ışık olabilmek için bu görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmiş kişiler olarak toplanmış bulunmaktayız. Partide görev aldığımız süre içerisinde, özellikle İlçe Başkanlığınca, etkin siyaset üretememe, basın ve sivil toplumla iletişimsizlik, sahada etkisiz kalma ve teşkilat yapısındaki yetersizlikler başlıca mücadele ettiğimiz sorunlardı. 14-28 Mayıs seçimleri sürecinde, sandıklara sahip çıkmama şeklinde yaşanan ve doğal olarak seçim sonuçlarını etkileyen olumsuz tablo ve bununla birlikte, ilçe yönetiminde bazı kişilerde görülen sorumsuz, olumsuz ve tutarsız tavırlar hepimizde bir kırılma yaratmıştır. Bu kapsamda, siyasi kimliklerimiz ve temsiliyetimizin verdiği sorumluluk kapsamında tarafımızca çözüm aranmıştır. Bu çerçevede; İstanbul İl Başkanı ve İl Yöneticileri, Bölge Milletvekilleri, Genel Teşkilat Başkanı ve Partinin etkili kadrolarında yer alan ilgililerle defalarca görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmelerden iyi yönetim anlayışına dair olumlu bir sonuç alınamamıştır. Bütün bu olumsuzlukların üzerine, 2019 Yerel Seçimlerinde, İstanbul’da omuz omuza yürüdüğümüz ve hep birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğimiz; aynı zamanda, 14-28 Mayıs Seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamını uygun gördüğümüz, Sn. Ekrem İmamoğlu’nun gelinen süreçte desteklenmemesi yönünde alınan kararların, İYİ Parti’den çok Cumhur İttifakı’nın paydaşlarına yarayacağı görülmüş, bu politik tavır, toplumun birçok kesiminde olduğu gibi bizim tarafımızdan da anlaşılır ve doğru bulunmamıştır. Gelinen süreç itibariyle teşkilat yapısının bozulması, iktidar karşısında etkin siyaset üretilmesi gerekirken, muhalefete muhalefet edilmesi hizmetimiz nazarımızda olumsuz, seçmen nezdinde tepkiyle karşılanmaktadır. Bu sebeplerden dolayı İYİ Parti’den istifa ettiğimizi basına ve kamuoyuna bildiriyoruz. Teşekkür ederiz.”