İYİ Parti Erzurum Büyükşehir adayı Canan Uçar kimdir? Fatma Canan Uçar aslen nerelidir, mesleği ne?

İYİ Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Canan Uçar olarak gösterilmiştir. Canan Uçar kimdir diye aranmaktadır. Canan Uçar'ın hayatı yanı sıra Canan Uçar aslen nerelidir, mesleği ne sorusunun yanıtı da aranıyor. İşte Fatma Canan Uçar kariyeri ve hayatı hakkında tüm detaylar...

İYİ Parti Erzurum Büyükşehir adayı Canan Uçar kimdir? Fatma Canan Uçar aslen nerelidir, mesleği ne?

İYİ Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Canan Uçar oldu. Bu gelişme sonrası Canan Uçar kimdir sorusunun yanıtı aranmaya başladı. Canan Uçar aslen nerelidir, mesleği ne? gibi soruların yanıtlarına Canan Uçar kimdir biyografisi ile yanıt verdik. İşte Fatma Canan Uçar hakkında tüm detaylar... 

Fatma Canan Uçar kimdir?

Fatma Canan Uçar, 3 Haziran 1969 yılında Erzurum'da dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi (1993-1997), Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokullarını (2012-2014) bitirdikten sonra Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünde lisans eğitimine devam ediyor. 

canan uçar mesleği ne

Mesleği eczacılık olan Canan Uçar 1991 yılından bu yana Erzurum'da iş hayatını sürdürüyor. 

İYİ Parti Erzurum Kurucu İl Başkan Yardımcılığı göreviyle siyasete adım atan Fatma Canan Uçar, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine İYİ Parti Palandöken Belediye Başkan Adayı gösterildi ancak yüzde 29,79 oyla seçilmedi. 

24 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde İYİ Parti Milletvekili Adayı olarak seçimlere girdi.

Canan Uçar, halen Eczacılar Odası Etik Kurul Başkanlığı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Girişimci Kadınlar Komisyonu üyesi görevlerinde bulundu. 

Canan Uçar, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Fatma Canan Uçar evlidir ve 3 çocuk annesidir.

Uçar, yeterli düzeyde İngilizce biliyor.