İTO beklenen Ekim ayı enflasyonu rakamını duyurdu 3 haneli enflasyon resmen açıklandı

Ekim ayı enflasyonu için beklenen İTO raporu yayımlandı. TÜİK TEFE TÜFE Ekim ayı enflasyonu rakamı öncü verisi olan İTO İstanbul enflasyonu Ekim 2022 raporu ile 3 haneli enflasyon ilan edildi!

İTO beklenen Ekim ayı enflasyonu rakamını duyurdu 3 haneli enflasyon resmen açıklandı

Ekonomik olarak yaşanan dalgalanma küresel piyasalarda etkilerini her geçen gün arttırırken enflasyon tüm dünyanın başına yeniden bela olmuştu. Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi dünyanın dev ülkeleri açıklanan enflasyon rakamları ile şok etkisi yaratırken ne yazık ki Türkiye enflasyonun en çok yükseldiği ülkeler arasında yer almıştı.

Özellikle de Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi sonrasında enflasyonda yaşanan yükseliş daha da hız kazanırken İTO tarafından hazırlanan İstanbul enflasyonu Ekim 2022 raporu ile 3 haneli enflasyon rakamı resmen duyurulmuş oldu. İstanbul'un enflasyonu yüzde kaç çıktı, İTO enflasyonu yüzde kaç duyurdu?

İTO EKİM 2022 ENFLASYONU AÇIKLANDI! 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından hesaplanan enflasyon rakamları kamuoyuna duyuruldu. Açıklanan rapor ile İstanbul'un Ekim ayı enflasyonu 3 haneli rakamlara ulaştı. Açıklanan İTO Ekim ayı enflasyonu raporuna göre İstanbul'da fiyatlar Ücretliler Geçinme İndeksinde yüzde 108,8, toptan eşya fiyatları da ise yüzde 104,21 olarak gerçekleşti.

İTO beklenen Ekim ayı enflasyonu rakamını duyurdu 3 haneli enflasyon resmen açıklandı - Resim : 1

Yayımlanan raporda "2022 Ekim ayında İstanbul’da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre % 3,96, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise % 5,89 oranında arttı.

2021 Ekim ayına göre 2022 Ekim ayında yaşanan fiyat değişimlerini gösteren bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksinde % 108,77, Toptan Eşya Fiyatları İndeksinde ise % 104,21 olarak gerçekleşmiştir" denilerek 3 haneli enflasyon rakamları duyuruldu. 

Türkiye'nin merakla beklemiş olduğu resmi Enflasyon rakamları ise TÜİK tarafından 3 Kasım 2022 Perşembe günü saat 10:00'da ilan edilecek. Açıklanan rakamlar ile ENAG ve İTO tarafından açıklanan rakamlar arasındaki farkta kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. ENAG Kasım ayı enflasyon raporunun da TÜİK ile aynı gün açıklanması bekleniyor.