İşverenlerin dikkatine: Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu! İşverenlere 60 bin TL'lik asgari ücret desteği verilecek! Şart yok, başvuru yok!

Artan asgari ücret işçinin yüzünü güldürürken işverenlerin derin düşüncelere dalmasına sebep oldu. Artan çalışan maaliyetlerini nasıl karşılayacakları konusunda ikileme düşen işverenlere, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan resmi destek geldi. Kamu kurumu, asgari ücret desteğine ilişkin ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

İşverenlerin dikkatine: Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu! İşverenlere 60 bin TL'lik asgari ücret desteği verilecek! Şart yok, başvuru yok!

Her yıl olduğu gibi 2021 yılında da yılın son ayı itibari ile toplanan Asgari Ücret Komisyonu, toplantı sonunda Ocak 2022 tarihi itibari ile geçerli olacak olan güncel asgari ücret tutarını belirledi.

Aralık ayının sonuna doğru düzenlenen kabine toplantısından sonra kameraların karşısına geçerek 2022 asgari ücretine ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuş olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde asgari ücretin net tutarına yüzde 50,5, brüt tutarına is yüzde 40 oranında zam yapıldığını duyurdu. Hali hazırda artan masraflara sahip olan tüketiciler, tarihi asgari ücret zammını duyunca oldukça sevindiler.

Duyurulan yeni asgari ücretin yarattığı heyecan, oldukça kısa sürdü. Yukarı yönlü hareketlerini giderek hızlandıran döviz kurları ile altın fiyatları ve ek olarak da şubat ayının sonunda resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı, gündelik hayatın daha da pahalılaşmasına sebep oldu. Yapılan yüzde 50,5’lik zammı kısa süre içerisinde eriten yeni zamlar, vatandaşların ikinci bir asgari ücret zammı talebinde bulunmalarına yol açtı.

Talepleri dikkate alan ve tarihte ilk kez ikinci bir asgari ücret zammını gündeme getiren hükümet yetkilileri, haziran ayının sonuna yeni asgari ücret tutarını açıkladı. Açıklanan tutar birçok kişi tarafından sevinç ile karşılansa da artan işçi maliyetleri, işverenlerin çıkmaza girmelerine sebep oldu. Bu noktada devreye giren Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili şartları sağlayan tüm işverenlere asgari ücret desteğinde bulunacağını bildirerek ayrıntıları paylaştı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU AÇIKLADI!

Sosyal Güvenlik Kurumu 5 bin 500 TL’ye yükselen yeni asgari ücret ile birlikte dara düşen işverenler için asgari ücret desteğinde bulunacağını bildirdi. Kamu kurumu, ilgili destek yararlanabilmek için ek bir başvurunun yapılmasına gerek duymadığını belirtti.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

İşverenlerin dikkatine: Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu! İşverenlere 60 bin TL'lik asgari ücret desteği verilecek! Şart yok, başvuru yok! - Resim : 1

Sosyal Güvenlik Kurumu sektör ve çalışan sayısı fark etmeksizin tüm işverenlere asgari ücret desteği vereceğini bildirdi. Güncel tutar kişi başına günlük 3,3 TL, aylık ise 100 TL olarak belirlendi. Bu hesaba göre 100 çalışanı olan işverene, aylık 60 bin TL’lik destek verileceği bildirildi.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun asgari ücret desteğinden, Ocak- Aralık 2021 tarihleri arasındaki sigortalı çalışan sayısını Ocak- Temmuz 2022 tarihleri arasında korumayı başarmış olan işverenler yararlanabileceklerdir.

Etiketler: sgk