İsveç Ankara Büyükelçiliği: Bugün NATO'ya tam üye olmaya bir adım daha yaklaştık

İsveç’in NATO’ya katılım protokolü TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Protokole ilişkin kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından İsveç’in Ankara Büyükelçiliği, "Bugün NATO'ya tam üye olmaya bir adım daha yaklaştık." açıklamasında bulundu.

İsveç Ankara Büyükelçiliği: Bugün NATO'ya tam üye olmaya bir adım daha yaklaştık

İsveç’in NATO’ya katılım protokolü bu akşam TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Protokole ilişkin kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından İsveç’in Ankara Büyükelçiliği, X hesabından paylaşımda bulundu.

İsveç Ankara Büyükelçiliği: Bir adım daha yaklaştık

Büyükelçilik’ten yapılan paylaşımda, “Bugün NATO'ya tam üye olmaya bir adım daha yaklaştık. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nun, İsveç'in NATO'ya katılımı oylaması olumlu sonuçlandı" ifadelerine yer verildi.

Flake: Türkiye hükümetine teşekkür ediyorum

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ise ABD Ankara Büyükelçiliği resmi X hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada Türkiye'ye İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne onay vermesi sebebiyle teşekkür etti.

Flake'in yaptığı açıklama şöyle: 

"TBMM'nin bugün İsveç'in NATO'ya katılımını onaylama kararını takdir ediyorum. İsveç'in NATO'ya katılımı, ittifakın güçlendirilmesi açısından bugün her zamankinden daha önemli olan kritik bir adımdır. Türkiye'nin NATO ittifakına olan bağlılığı, kalıcı ortaklığımızın açık bir göstergesidir. Türkiye halkına ve hükümetine teşekkür ediyorum."