İstanbul’un susuzluk korkusuna yağmur ilacı: Barajlar dolmaya başladı! Doluluk oranı yüzde 50’yi aştı

İstanbul’da barajlardaki su seviyesi alarm veriyor. Son aylarda yağışların azalması nedeniyle barajlardaki doluluk oranı yüzde 16’ya kadar düştü. Şehrin susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde, beklenen yağışlar sonunda geldi. 3 gün boyunca aralıksız yağan yağmur, barajlardaki doluluk oranını artırdı. Ancak bu artış yeterli mi? Barajlardaki su seviyesi ne kadar yükseldi? Yağmur yağışı ne kadar sürecek?

İstanbul’un susuzluk korkusuna yağmur ilacı: Barajlar dolmaya başladı! Doluluk oranı yüzde 50’yi aştı

İstanbul’da uzun süredir beklenen yağışlar nihayet geldi. 3 gün boyunca aralıksız yağan yağmur, barajlardaki doluluk oranını yükseltti. Geçtiğimiz hafta yüzde 16’ya kadar gerileyen doluluk oranı, bugün itibariyle yüzde 22.63’e çıktı.

Yağmurun en çok etkilediği baraj Elmalı oldu. Elmalı barajındaki doluluk oranı, 18 Kasım’da yüzde 20.67 iken, bugün yüzde 43.25’e ulaştı. Diğer barajlarda da doluluk oranı artış gösterdi.

Ancak barajlardaki doluluk oranı hala son 10 yılın en düşük seviyesinde bulunuyor. Geçen yıl bu dönemde doluluk oranı yüzde 35.26 idi. Yağmur yağışının devam etmesi bekleniyor.

İSTANBUL BARAJLARININ SON DURUMU

Ömerli: 44,75

Elmalı: 43

Darlık: 36

Alibey: 23,85

Istrancalar: 21

Terkos: 11

Büyükçekmece: 7

Sazlıdere: 7

Kazandere: 5,87

Papuçdere: 2,85

Bu öneri işinizi görür mü? Başka bir şey yapmamı ister misiniz?