İstanbul’da kuraklık tehlikeli boyutta Alibeyköy barajı kurudu: Kuruyan gölette artık mandalar otluyor

Geçtiğim aylarda aşırı hava sıcaklığı barajlardaki su seviyesini düşürdü. İstanbullular için en önemli su kaynağı da yaşanan sıcak hava kuraklıktan nasibini aldı. Mega kentin su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Alibeyköy barajını besleyen gölet kuruduktan sonra yeşillenen alanda mandalar otlamaya başladı. Peki İstanbul’daki barajlardı su seviyesi ne durumda?

İstanbul’da kuraklık tehlikeli boyutta Alibeyköy barajı kurudu: Kuruyan gölette artık mandalar otluyor

Alibeyköy barajı için tehlike yakın: Kuruyan gölette artık mandalar otluyor

Hava sıcaklıklarının rekor seviyede artması, İstanbul'daki barajların seviyesini her geçen gün azaltıyor. Mega kentin su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Alibeyköy barajını besleyen gölet kuruduktan sonra yeşillenen alanda mandalar otlamaya başladı. Kuruyan gölet dron ile havadan görüntülendi.

İstanbul’da kuraklık tehlikeli boyutta Alibeyköy barajı kurudu: Kuruyan gölette artık mandalar otluyor - Resim : 1

Tüm Türkiye’de etkili olan sıcak hava dalgası mega kent İstanbul’da da etkisini her geçen artırıyor. İstanbul’a su sağlayan barajlardaki su seviyesi gün geçtikte düşerken barajların doluluk oranları son 9 yılın en düşük seviyesine geriledi.

İSKİ verilerine göre, İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 32.38 seviyelerini görürken Alibeyköy Barajı’nda geçen yıl 39.41 olan su seviyesi bugün itibariyle 14.96’ya düştü.

İstanbul’da kuraklık tehlikeli boyutta Alibeyköy barajı kurudu: Kuruyan gölette artık mandalar otluyor - Resim : 2

Alibeyköy Barajı’nı besleyen gölet ise tamamen kurudu. Suların çekildiği yerlerde ise derin çatlaklıklar oluştu. Kuruyan gölet dron ile havadan görüntülenirken göletin kuruması nedeniyle yeşillenen alanda mandaların otladığı görüldü.

İSTANBUL BARAJLARINDAKİ SON DURUMU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

İstanbul’da kuraklık tehlikeli boyutta Alibeyköy barajı kurudu: Kuruyan gölette artık mandalar otluyor - Resim : 3