İstanbul için Meteoroloji'den kırmızı alarm verildi: Uyarılar peş peşe geldi! 16'ya kadar sakın evden dışarı çıkmayın!

Her geçen gün artan sıcakların ardından uzmanlar üst üste uyarı yapmaya devam ediyor. Birçok il için yüksek sıcaklık uyarısı yapılırken bugün yılın en sıcak günü olması bekleniyor. Uzmanlar hangi saat aralığında uyarı verdi? İşte detaylar...

İstanbul için Meteoroloji'den kırmızı alarm verildi: Uyarılar peş peşe geldi! 16'ya kadar sakın evden dışarı çıkmayın!

MGM son dakika uyarısı yapıldı. Türkiye genelinde Bugün sıcaklık rekoru bekleniyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için nemle birleşen sıcaklık kavurucu hale dönüşecek. Uzmanlardan da uyarı geldi. Hava sıcaklığının yoğun olarak 11-16 arasında sokağa çıkmak tehlikeli. Özellikle İstanbul için kırmızı kodlu uyarı gerçekleştirildi.

İstanbullular dikkat kırmızı kodlu uyarı geldi. Bugün tüm Türkiye genelinde sıcaklık rekoru bekleniyor. Hava sıcaklığının termometrelerde 38 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Ancak nemle birlikte hava sıcaklığı daha da yüksek hissedilecek. Uzmanlar da sosyal medya üzerinden peş peşe uyarılarda bulundu. Sıcaklıkların yoğun olarak görüleceği saat 11.00 ve 16.00 arasında dışarı çıkmak tehlikeli. MGM'den de kırmızı kodlu uyarı yapıldı. Hava sıcaklığının yoğun hissedildiği saatlerde özellikle hasta yaşlı ve çocukların dışarıda bulunması hayati risk oluşturabilir.

İSTANBUL’DA SICAKLIK 38 DERECEYİ AŞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Türkiye geneli için uyarı geldi. Bugün tüm Türkiye'de sıcaklık rekoru kırılacak. Temmuz ayından bu yana hava sıcaklığı giderek artarken geçtiğimiz hafta son yılların en sıcak pazar günü yaşanmıştı. Ancak bugün pazar gününden de sıcak olacak. Özellikle öğleden sonra hava sıcaklığı Türkiye genelinde yoğun olarak hissedilecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada başta İstanbul olmak üzere birçok ilde termometrelerin 38 dereceyi göstereceği bildirildi. Ancak nemle birlikte hissedilen sıcaklık daha da artacak.

 

SAAT 11.00 - 16.00 ARASINA DİKKAT


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sıcaklık uyarılarının ardından uzman isimlerden de uyarılar geldi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Meteoroloji uzmanları özellikle bugün saat 11 ile 16 Aralığında yoğun sıcaklıkların görüleceğini belirtti. Hava sıcaklığı bazı illerde 40 dereceye dayanacak. O sebeple Bu saat aralığında dışarı çıkmanın tehlikeli olabileceği bildirildi.

PERŞEMBE GÜNÜNDEN İTİBAREN HAVA SERİNLİYOR


Diğer yandan Temmuz ayının başından bu yana devam eden sıcaklıklar nihayet son buluyor. Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları Türkiye genelinde normale dönüyor. Bazı illerde Gece saatlerinde hava sıcaklığı 19 dereceye kadar düşecek. Bu sayede sıcaklıktan bunalan vatandaşlar da rahat bir nefes alma imkanı elde edecek.