İsrail, kendi vatandaşını SİHA saldırısıyla öldürdü

İsrail, ailesinin bir süredir haber alamadığı 29 yaşındaki kendi vatandaşını SİHA ile öldürdüğü ortaya çıktı.

İsrail, kendi vatandaşını SİHA saldırısıyla öldürdü

100 günü aşkın bir süredir Gazze'ye saldıran İsrail, 29 yaşındaki vatandaşını Filistinli zannederek SİHA saldırısında öldürdü.

Haberi, İsrail merkezli yayın yapan Haaretz gazetesi verdi. 29 yaşındaki İsrailli Avihu Mori, 7 Ekim'den yaklaşık 2 hafta sonra bilinmeyen bir nedenle Gazze sınırını geçti.

İsrail, kendi vatandaşını Filistinli zannederek öldürdü

Yakınları, Mori'ye ulaşamayınca polise kayıp başvurusunda bulundu. Araştırmalar sonunda Mori'nin Gazze tarafından "silahlı Filistinli" zannedilerek İsrail ordusuna ait SİHA saldırısında öldürüldüğü ortaya çıktı.

SİHA saldırısında öldürüldü

Gazeteye konuşan Dganit Mori-Maymon, kardeşi Mori'nin 23 Ekim'de aniden ortadan kaybolduğunu belirtti. Dganit, annesinin ilk başlarda kardeşini bir arkadaşının evine gitmiş olabileceğini düşündüğünü ancak daha sonra polise başvurduklarını dile getirdi.

Dganit, "Kardeşim sınırdan geri dönmeye ve çitlere yaklaşmaya karar verdiğinde yanlışlıkla 'terörist' olarak tanımlandı ve bir SİHA saldırısında öldürüldü." dedi.

İsrail ordusu Haaretz'in başvurusu üzerine Mori'nin bir SİHA saldırısında öldürüldüğünü doğrularken, şu ana kadar İsrailli yetkililerin aileyle iletişime geçmediğine işaret edildi. (İHA)

Etiketler: İsrail, Gazze