Ispanak tarih olacak! Demir deposu deniz börülcesini düzenli tüketince hastalığınız kalmıyor

Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında tüketimi artsa da, ülkemizde kullanımı hala yaygın olmayan bu bitkiyi evlerinizden eksik etmemeniz gerekiyor.

Ispanak tarih olacak! Demir deposu deniz börülcesini düzenli tüketince hastalığınız kalmıyor

Sağlıklı yaşam uzmanlarının sürekli olarak tüketilmesi gerektiğini açıkladığı ancak ülkemiz insanı tarafından kullanımı nadir olan bu bitki deniz börülcesi. Demir deposu bir bitki olan deniz börülcesi, kıyı bölgelerde göl, akarsu ve nehir kenarlarında yetişen bir bitkidir. Deniz börülcesi mermi otu ya da tuz otu olarak da bilinir.

DENİZ BÖRÜLCESİNİN YARARLARI

Demir eksikliğine iyi gelir: Deniz börülcesi ıspanaktan daha güçlü bir demir kaynağı olarak bilinir. Kandaki demir oranının yükseltilmesine ve bu şekilde demir eksikliğinin bitmesine yardımcı olabilen bir gıdadır. Ispanak 1 kilo başına yüzde 0,55 oranında demir barındırırken, 1 kilogram börülce için bu yüzde 5 olarak hesaplanır. Bu sayede deni börülcesinin beslenme alışkanlıkları içerisine eklenmesi ile demir eksikliğini tedavi etmeye yardımcı bir alışkanlık kazanabilirsiniz. 

Bağışıklığı destekler: Deniz börülcesi C, A, B12 vitaminleri, sodyum iyot, magnezyum, demir ve lif bakımından zengin bir gıdadır. Deniz börülcesinin düzenli olarak tüketilmesi vücudunun tazelenmesini ve besin değerlerinin tam olarak alınabilmesini sağlar. Dengeli bir beslenme planı içerisinde günlük olarak deniz börülcesi tüketmek bu şekilde hastalıklardan korunmanızı ve metabolizmanızın güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda antioksidan bakımından güçlü olan deniz börülcesi vücudu toksinlerden arındırır.

KALP KRİZİ VE KANSERE SON! 

Kansere karşı korur: İçerdiği A vitamini sayesinde deniz börülcesi kanserli hücre oluşumuna karşı vücudu korur. A vitamininin bilinen faydaları arasında kanserli hücre oluşumuna karşı koruma bulunduğundan ve deniz börülcesi de A vitamini bakımından zengin olduğundan düzenli tüketim ile kanserden korunabilirsiniz. Aynı zamanda deniz börülcesi guatr hastalığını da önlediği bilinen besinler arasında.  

Kalp krizi riskini en aza indirger: İçerdiği diyet lifleri sayesinde deniz börülcesi kan akışını rahatlatır. Damarları açan ve temizleyen deniz börülcesi sayesinde kan akışı rahatlayacağından kalp krizi riski ve felç, inme gibi sorunların ortaya çıkma riski en aza indirgenmiş olur. Bu sayede kalp ritminiz ve nefes alış verişleriniz her daim sağlıklı devam etsin isterseniz, deniz börülcesinden yardım istemeyi unutmayın.