İslam Memiş’ten piyasaları kaynatan dolar yorumu! Hareket beklemeyin diye uyardı!

Piyasaların en çok konuşulan isimleri arasında gösterilen İslam Memiş, şimdilerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı dolar açıklamalarıyla herkesi şaşkına çevirmeyi başardı. Dolar grafiğinde düşüşlerin çok yakın olduğunu ifade eden ünlü ekonomist, yatırımcıların zarar etmemeleri için atmaları gereken adımları da sıraladı. İşte, milyonlarca yatırımcının merakla beklediği İslam Memiş analizlerine dair merak edilen tüm detaylar.

İslam Memiş’ten piyasaları kaynatan dolar yorumu! Hareket beklemeyin diye uyardı!

Milyonlarca kişinin yatırım adına sıklıkla takip ettiği isimler arasında gösterilen İslam Memiş, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden şok eden ifadeler kullandı. Altın ve dolar kurunun son hareketlerine dair analizlerini paylaşan ünlü ekonomist, yatırımcıların içini karartacak bilgiler verdi.

Dolar ve altın kuru adında yaptığı doğru tahminlerle adından sıklıkla bahsettiren İslam Memiş, geçtiğimiz günlerde dolarda yaşanacak düşüş grafiğini gözler önüne sermişti. Yatırımcıların bir süre beklemesi gerektiğini açıklayan ünlü ekonomist, bazı şeyler için henüz çok erken olduğunu anlattı. İşte, piyasaların dahi ismi İslam Memiş tarafından yapılan dolar kuru analizlerinin merak edilen tüm detayları.

İslam Memiş doların nasıl bir grafik sergileyebileceğini açıkladı!

Geçtiğimiz günlerde Youtube hesabı üzerinden takipçilerinin sorularını yanıtlayan İslam Memiş, dolar kuru adına atılması gereken adımları da ayrıntılı bir şekilde gözler önüne serdi. Ünlü ekonomist, ‘’Şimdilerde dolar kurunun 17.39 lira seviyelerini test ettiğini biliyoruz. Son günlerde risk skalası biraz daha arttığı için yukarı yönlü hareketler de buna bağlı olarak artış gösterdi. Eğer kısa vadede doları düşürebilecek bir operasyon veya açıklama gelmezse yakında 17.50 liralık direnç seviyesini görebiliriz. Fakat benim fikrim şu an için 18 lira seviyelerini konuşmak için çok erken olduğu yönünde. Yatırımlarımızı anlık değil sağlam adımlarla atmamız gerekiyor.’’ açıklamalarında bulundu.

İslam Memiş’ten piyasaları kaynatan dolar yorumu! Hareket beklemeyin diye uyardı! - Resim : 1

İslam Memiş yatırımcılara son tavsiyelerine de iletti!

Dolar kurunun geleceği direnç noktasının yanı sıra yatırımcılara tavsiyelerde de bulunan ünlü ekonomist, Kur Korumalı Mevduat Sistemi ve Gelire Endeksli Senet opsiyonları arasında kalan yatırımcılara da ışık tuttu. İslam Memiş, ‘’Şu an ben, Kur Korumalı Mevduat Sistemi’ni çok daha mantıklı buluyorum. Enflasyon oranları çok yüksek, herkes parasını koruyabilmek için döviz veya altın alıyor. Bu durum, mevduat hesapları oluşturarak paranın değerini korumak çok daha önemli.’’ ifadelerini kullandı.

İslam Memiş’ten piyasaları kaynatan dolar yorumu! Hareket beklemeyin diye uyardı! - Resim : 2

 

Etiketler: dolar