İslam Memiş çok net uyardı! Gram altın almak isteyenler o tuzağa düşmeyin

Piyasa değerlendirmeleri ile yatırımcıların takibinde yer alıyor. Yatırımcının en çok takip ettiği isim İslam Memiş'ten gram altınla ilgili kritik bir uyarı geldi.

İslam Memiş çok net uyardı! Gram altın almak isteyenler o tuzağa düşmeyin

İslam Memiş çok net uyardı! Gram altın almak isteyenler o tuzağa düşmeyin - Piyasa değerlendirmeleri ile yatırımcıların takibinde yer alıyor. Yatırımcının en çok takip ettiği isim İslam Memiş'ten gram altınla ilgili kritik bir uyarı geldi.

Altın, Dolar ve Euro yatırımcıları günlük olarak fiyat değişimlerini takip ediyor. 2023 yılında yatırım araçlarında her geçen gün yeni rekor kırılırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bankaların makas aralığını açtığını belirterek yatırımcıların dikkatini çekecek açıklamalara yer verdi. 

İSLAM MEMİŞ'TEN ''AMAN DİKKAT'' UYARISI

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ili etkiledi. Yaşanan depremin bilançosu ekonomik olarak da ağırlaşırken pek çok uzman, depremin ülke ekonomisine yansımasına dikkati çekti. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kaleme aldığı  köşe yazısında önemli uyarılarda bulundu. Memiş, bankaların makas aralığını açarak alım yapmak isteyen gram altın yatırımcılarına yapılan oyunu anlattı. İslam Memiş, "Aman dikkat" diyerek yatırımcıların yapması ve dikkat etmesi gerekenleri belirtti. Piyasalardaki güncel fiyatlarla serbest piyasa arasında farka vurgu yapan İslam Memiş, altın yatırımcısını tuzağa düşmemeleri konusunda uyardı. Memiş, her yatırım aracı için piyasalardaki beklentilerini açıklarken Dolar/TL kuruna dikakti çekerek, 'Dolar kuru için serbest piyasada 19 ile 19.30 lira arası takip edilmeli. Ekranlarda görünen kur ise 18,86 ancak bunun gerçek hayata karşılığı yok.'' ifadelerine yer verdi. Euro/Dolar paritesi için ''Takip edilecek aralık 1,0550 ile 1,0750 arası. 1,05'i görürse bu alım fırsatı doğuracak.'' dedi. Borsa İstanbul için 4 bin 950 puan ile 5 bin 250 puan arasının takip edileceğini aktaran Memiş gram altın, ons altın ve bitcoin beklentilerini de açıkladı.

İSLAM MEMİŞ ALTIN PİYASASINI DEĞERLENDİRDİ

Yatırımcılar için sıklıkla değerlendirme yapan İslam Memiş, ONS altın için ''1828 ile 1865 dolar arası takip edilmeli. TV'ye baktığımızda 1116 lira olarak gördüğüm gram altın serbest piyasada 1140 liradan satılıyor. Ekranlardaki fiyatlara aldanmamak gerek.'' ifadelerine yer verdi. İslam Memiş, gram altında bin 100 lira ile bin 125 lira arasını takip edeceğini belirtirken bankaların makas aralığını açarak TV'ye bakıp gram altın almak isteyen yatırımcıların yanılmasına neden olduğunu belirtti. Memiş, Bitcoin de 24 bin ile 28 bin dolar aralığını takip edeceğini belirtti.

Etiketler: altın