İslam Memiş Açıkladı: Gram Altın 2500 Lira Zirvesine Tarih Verdi! Gram Altın 2500 Liraya Ne Zaman Ulaşacak? İslam Memiş’ten Sürpriz Tahmin

slam Memiş, piyasalarda geçen haftanın verilerini yorumladı. Memiş, önümüzdeki dönem için altın, dolar, euro ve borsa hakkında da öngörülerini dile getirdi. Memiş, gram altın fiyatları için 2500 lira zirvesine ne zaman ulaşılacağını net bir şekilde söylerken, “Şu anda elimdeki parayı neye yatırırdım?” sorusuna ise üç farklı seçenek sundu.

İslam Memiş Açıkladı: Gram Altın 2500 Lira Zirvesine Tarih Verdi! Gram Altın 2500 Liraya Ne Zaman Ulaşacak? İslam Memiş’ten Sürpriz Tahmin

Piyasalarda geçen haftanın değerlendirmesini yapan İslam Memiş, gram altın fiyatları için 2500 lira zirvesine ne zaman ulaşılacağını açıkladı. Memiş, önümüzdeki dönemde altın, dolar ve borsa için de öngörülerini paylaştı. Memiş, “Şu anda elimdeki parayı neye yatırırdım?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:

MEMİŞ, BORSA İÇİN ŞÖYLE KONUŞTU:

"Borsa İstanbul 7992 puanda kapandı. Haftalık bazda yüzde 1.56 düşüş yaşadı. 8000 altında kapanış oldu. Borsada 7750, 7500 hatta 7150 puana kadar bir geri çekilme bekliyorum. Borsada kenarda durmaya devam ediyorum. 8000 üzerindeki hareketlerle heyecanlanan yatırımcılara sabır tavsiye ettim. 2024 yılında 15 bin puana kadar borsada yükseliş göreceğiz demiştim.

2024 yılında dolar bazlı borsanın 450 dolara kadar çıkacağını tahmin ediyorum ama önce alalım. Üç hisse senedi alacağız, yükselişleri sık sık konuşacağız. Ama henüz borsa benim almak istediğim seviyeye gelmedi. Bu yıl değil, 2024 yılında satacağız. Yedi milyon yatırımcının olduğu bir piyasa. Acemi yatırımcıların çok olduğu bir platform da oluştu. Bu nedenle acemi yatırımcıların kazanması zor bir süreç yaşıyoruz."

“Dolar yerine euro veya sterlin alın” İslam Memiş, dolar ve euro kuru için de şu değerlendirmeleri yaptı:

"Dolar TL kuru 26.98 lirada seyrediyor. Güçlü bir görüntü sergiliyor. Uluslararası piyasalarda da güçlü durumda. Yükseliş trendi devam ediyor. Yıl sonu için 29.90 lira tahminim var. Dolar tutanlar var. Dolar alıp bankada bekleyenler var. Dolarla umut bağlayanlar var, üzülüyorum. Onlara söyleyecek pek bir şeyim yok. Parite üzerinden euro’ya veya sterline geçmek fırsat ama maalesef benim dolarım var ne yapayım diye sorular geliyor.

Euro TL kuru 28.81 lirada bulunuyor. Yıl sonunda yukarı yönlü hareketlerle 30 lira seviyesinden kapanış yapacağını öngörüyorum."

ALTIN YORUMU: Çok ucuz, bu hafta alanlar doğru karar verdi Ons altın ve gram altında geçen haftayı analiz eden Memiş, uzun vadeli tahmininde ise gram altında 2500 TL’yi işaret etti: "Ons altın 1928 dolarda haftayı yüzde 1 artışla tamamladı. Hızlı bir toparlanma yaşandı. Fed’in faiz kararı var, dalgalanma olacak. ABD enflasyonu yüzde 3.7 geldi. Enflasyon gerilemeyecek ve artmaya devam edecek. Daha da kötüsü, ABD’de enflasyonun yüzde 4’e çıkacağını göreceğiz. Altın fiyatları, gümüş fiyatları böylece düşüşler kalıcı olmayacak. Şu anda 1928 dolarda, üstünde 1960 direnci var.

Gram altın TL ekranlarda 1662 lira. Serbest piyasalarda 1702-1712 lira. 1700 altına indi bu hafta ama kesinlikle dip seviyeler, kaçırmayın, yıl sonunda 1880, 2024 yılının ortasında, yaz aylarında 2500 lira seviyelerini bekliyorum. Bir yıl sonraki fiyatı düşündüğümüzde bugünkü fiyatlar çok ucuz. Bu hafta alanlar doğru karar verdi."