İş Yerini Büyütmek İsteyenler İçin Devlet Destekli Kredi Açıklandı: 10 Bin TL’den 30 Bin TL’ye...

İş yerini büyütmek ve geliştirmek isteyenler için KOSGEB tarafından sıfır faizli kredi verilmektedir. KOSGEB'in sunduğu hibe ve kredilerden yararlanmak için gereken koşullar ve kredi miktarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İş Yerini Büyütmek İsteyenler İçin Devlet Destekli Kredi Açıklandı: 10 Bin TL’den 30 Bin TL’ye...

KOSGEB 2022 iş yeri kredisi tüm esnafların yararlanabileceği bir kredidir. 10.000 Türk Lirasından başlayan tutarlar ile sıfır faizli kredi alınabilmektedir. KOSGEB iş yeri büyütme desteğinden yararlanmak isteyenlerin şahsen başvuru yapması gerekir.

KOSGEB Nedir?

KOSGEB küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleyen ve gelişmelerini sağlayan bir yapıdır. Bu yapı içerisinde birçok hedef bulunur. Yerel işletmelerin geliştirilmesi de bu hedeflerden biridir. Yerel ve küçük işletmelere sunulan maddi desteklerin yanı sıra ayni destekler de vardır.

İş Yeri Büyütme Kredisi Nereden Alınır?

KOSGEB kredisi almak için başvuruların öncelikle KOSGEB’e ve ardından da bankaya yapılması gerekir. Devlet aracılığı ile alınan kredilerde başvurular ana kuruma yapılır. Gerekli şartlar sağlanıp dosya teslimi yapıldıktan sonra başvuru sahibinin kredi alıp alamayacağı belirlenir. Bu doğrultuda KOSGEB iş yeri büyütme desteği almak isteyenlerin öncelikle KOSGEB ile iletişim kurması önerilir.

İş Yeri Büyütme Kredisi Hangi Alanlarda Veriliyor?

İş Yerini Büyütmek İsteyenler İçin Devlet Destekli Kredi Açıklandı: 10 Bin TL’den 30 Bin TL’ye... - Resim : 1

İş yeri büyütme kredisinin verildiği alanlar işletmenin büyümesini ve gelişmesini sağlayacak olan alanlardır. İş yeri büyütme kredisi alan kişiler teknik destek, araştırma ve geliştirme, reklam gibi başlıklarda KOSGEB desteği alabilmektedir. KOSGEB tarafından verilen iş yeri geliştirme ve büyütme kredisinin kullanılabileceği bazı alanlar şu şekildedir:

  •          Nitelikli personel desteği
  •          Reklam ve tanıtım desteği
  •          Belgelendirme
  •          Fuar katılım desteği
  •          Yurt içi fuar düzenleme ve katılma desteği

KOSGEB İş Yeri Büyütme Kredisi Ne Kadar?

KOSGEB iş yeri geliştirme kredi miktarı kredinin hangi sebep ile alındığına göre değişmektedir. 10 bin Türk lirası ile 50 bin Türk lirası arasında destek veren KOSGEB, amaca ve faaliyete göre kredi desteği sunar. KOSGEB iş yeri büyütme desteğini almak isteyenlere verilen bazı örnek kredi miktarları şu şekildedir:

  •          Reklam ve tanıtım desteği için 15.000 Türk lirası
  •          Nitelikli ve üniversite mezunu personeller için istihdam yaratılacak ise 20.000 Türk lirası
  •          Fuar destekleri için 30.000 Türk lirası
  •          Belgelendirme için 10.000 Türk lirası