İş Performansı Düşenler Bu Habere Dikkat! Covid 19 Ağır Hafıza Kaybı ve İsteksizliğe Yol Açıyor!

Covid 19 virüsü yeni varyantı ile yeniden gündeme geldi. Uzmanların yeniden uyarılara başladığı yeni dönem virüsü için yapılan çalışma farklı sonuçları ortaya çıkardı. Popüler bir dergide yayınlanan çalışmaya göre bu virüse yakalananlar ciddi derecede konsantrasyon ve hafıza kaybı yaşıyor.

İş Performansı Düşenler Bu Habere Dikkat! Covid 19 Ağır Hafıza Kaybı ve İsteksizliğe Yol Açıyor!

Corona virüse yakalanan ve bundan dolayı ağır bir hastalık süreci geçirenler için önemli bir uyarı yapıldı. Yeni yapılan çalışma sonrasında hastalık atlatıldıktan sonra da etkilerinin olumsuz olarak devam ettiği fark edildi. Covid 19 hastalığı geçirenlerin bilişsel faaliyetlerinde başarısızlık yaşadığı tespit edildi. Konu üzerine daha ilginç ve çarpıcı sonuçlar ilgi çekiciydi.

Rutin Hayatta Yapılan İşlerde Dikkat Kaybı Yaşanıyor!

Nature dergisinin yeni sayısında yayınlanan çalışma oldukça ses getirecek. Waterloo Üniversitesinde yapılan bu araştırma sonucunda işe adapte olma sürecindeki güçlüklere değinildi. Covid 19 hastalığına yakalanmış olan kişiler iş hayatlarına yeniden döndüklerinde konsantrasyon, hafıza eksikliği ya da dikkat bozukluğu yaşıyor. Araştırma Covid 19'un bilişsel başarısızlık etkisini ortaya koydu. Kişilerin rutin işleri yapmakta bir hayli zorlandıkları fark edildi.

Deneyin Sonuçları Dikkat Çekiciydi!

İş Performansı Düşenler Bu Habere Dikkat! Covid 19 Ağır Hafıza Kaybı ve İsteksizliğe Yol Açıyor! - Resim : 1

Waterloo Üniversitesinde öğretim üyesi olan Dr.James Beck özellikle Covid hastalığı geçirenlerin "İşimi yapmakta oldukça zorluk çekiyorum" sözleri sıklıkla duyulabilir, dedi. Çalışmanın detaylarını da paylaştı. 94 kişiden oluşan iki farklı grup üzerinde deneme yapıldı. 45 farklı kişinin Covid hastalığına yakalandığı tespit edildi. Geriye kalan hastalığa yakalanmayan kişi sayısı ise 49'du. Daha önceden Covid geçirmiş olan hastaların hiç bu durumu yaşamamış olanlara karşın daha çok bilişsel olarak başarısız olduklarını ve kendilerini bu şekilde gördüklerini ifade ettiklerini söyledi.

Hastalar İş Bırakma Eğiliminde Oluyor!

Katılımcılardan daha çok hafıza ve dikkat problemi yaşadıklarını şikayet ettiklerini dile getiren doktor: "Her biri farklı iş ve sektörlerde çalışıyordu. Ve hepsinin ifade ettiği şey işi bırakma niyetinde olduklarıydı. Bu durum performanslarını negatif olarak etkilemişti." dedi. İstatistiksel verilere bakıldığında bilişsel başarısızlık yaşayan kişiler üzerinde yapılan araştırmalarda kovid bulgusuna rastlandı.

Etiketler: covid-19, çalışma