Iphone kullanıcılarının hiç hoşuna gitmeyecek! Apple kararı duyurdu Iphone’ların adı değişiyor

Dünyanın en çok tercih edilen teknoloji firmaları arasında gösterilen Apple, şimdilerde Iphone 14 modeli için geri sayımı başlattığını duyurmuştu. Eylül ayında yapılacak lansmanda tüm teknoloji severlere tanıtılacak olan Iphone 14 modelleri için yeni özellikler ilgi çekmeyi başarırken en dikkat çeken değişiklik ise cihazlarda isim değişikliğine gidilmesi oldu. İşte, yeni Iphone 14 modelleri için kullanılacağı düşünülen farklı isimlendirmelere dair merak edilen tüm detaylar.

Iphone kullanıcılarının hiç hoşuna gitmeyecek! Apple kararı duyurdu Iphone’ların adı değişiyor

Küresel anlamda milyonlarca kişinin tercih ettiği Iphone model telefonları üretmekte olan Apple markası, şimdilerde ortaya çıkan yeni gelişmelerle teknoloji severleri şaşırtmayı başarıyor. Eylül ayında Iphone 14 modelleri için yeni bir lansman düzenleyeceğini açıklayan firma, WWDC22 etkinliği sırasında akıl almaz haberleri de duyurdu.

Apple firması tarafından açıklanan son detaylarda Iphone 14 modellerinin donanımsal ve tasarımsal özelliklerinden bahsedilirken yeni modellerde isim değişikliği yapılacağı haberi de gündeme bomba gibi düştü. Bu durum, milyonlarca Iphone kullanıcısını hüzne boğacak gibi duruyor. İşte, Apple tarafından bizzat açıklanan şaşırtan değişikliklerin merak edilen tüm detayları.

Iphone 14 modellerinin yeni isimleri belli oldu!

Iphone 14 cihazlarının çıkış tarihine çok az bir süre kala Apple tarafından ardı ardına yapılan açıklamalar, teknoloji camiasını derinden sarsmayı başarıyordu. Yeni modellerinde birçok farklılığın yer alacağını belirten firma, Iphone 14 cihazlarda isim değişikliğinin yapılacağını da son dakika haberi olarak bildirdi.

Uzun süredir Max isimlendirmesinin sadece Pro modellere özgü olmasını isteyen Apple, şimdilerde 8. nesilde gördüğümüz Plus ifadesini geri getirmeye hazırlanıyor. Bu noktada Iphone 14 modellerinde ilk defa denenmesi planlanan yeni isimlerde teknoloji severleri şaşırtacak gelişmeler yaşanacak. Yapılan son bildirilere göre cihazlarda kullanılacak yeni isimlendirmeler, Iphone 14, Iphone 14 Plus, Iphone 14 Pro ve Iphone 14 Pro Max şeklinde olacak.

Iphone kullanıcılarının hiç hoşuna gitmeyecek! Apple kararı duyurdu Iphone’ların adı değişiyor - Resim : 1

Iphone 14 modellerinde yeni özelliklerin neler olacağı da ortaya çıktı!

Apple, Iphone 14 modelleri için yapılması planlanan isim değişikliğinin yanı sıra cihaz özelliklerini de tüm teknoloji severlerle paylaştı. Buna göre Iphone 13 modelinde karşımıza çıkan mini modeli için daha büyük bir versiyonun olacağı konuşulmaya başlandı. Ayrıca Iphone 14 modelleri için alışılagelen çentik modeli yerine bir kamera deliği ve hap şeklinde Face Id bölümü olacağı ifade edildi. Son olarak Iphone 14 modelleri için yeni ve daha gelişmiş bir işlemci olan A15 Bionic sisteminin tercih edileceği de aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

Iphone kullanıcılarının hiç hoşuna gitmeyecek! Apple kararı duyurdu Iphone’ların adı değişiyor - Resim : 2

Etiketler: iPhone, apple