iPhone 14 tanıtım tarihi kesinleşti! Apple o güne hazırlanıyor!

iPhone 14 serisi tanıtım tarihi sızdırıldı. Cihaza dair özellikler gün yüzüne çıktı. iPhone 14, iPad ve Apple Watch modelleri için tanıtım ne zaman gerçekleşecek? İşte detaylar…

iPhone 14 tanıtım tarihi kesinleşti! Apple o güne hazırlanıyor!

Apple'ın yeni sezonda düzenlemesini beklenen etkinliği için sona geliniyor. Eylül ayında fiziksel bir etkinlik tasarlanması bekleniyor. iPhone 14'ün tanıtılacağı tarihte yavaş yavaş netleşiyor. Pek çok kişinin merak ettiği bu soru güvenilir bir kaynaktan sızdırıldı. Apple'ın sonbahar döneminde ilk etkinliğini 7 Eylül Çarşamba günü yapacağı netleşti.

TANITIMI YAPILACAK CİHAZLAR BELLİ OLDU!

Apple'ın tanıtımını yapacağı cihazlar arasında iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus ve iPhone 14 Pro Max yer alacak.

iPhone'un M2 işlemcisi ile tasarlanmış Mac modelleri başta olmak üzere iPad, iPad Pro, Airpods Pro 1 ve 2 olmak üzere ürün tanıtımları yeni tasarlanmış Apple watch ile beraber sunulacak.

İLK KEZ BU KADAR ERKEN OLACAK!

iPhone 14 tanıtım tarihi kesinleşti! Apple o güne hazırlanıyor! - Resim : 1

iPhone etkinlikleri her yıl -2017 ve 2020 yılları hariç olarak- Eylül ayında gerçekleşti. Ancak ilk kez bu kadar erken bir tarihte etkinliğin düzenlendiği fark edildi. 2021 yılında 23 Eylül'de tasarlanan iPhone 13'ün etkinliği en erken 2016 tarihinde gerçekleşmişti. 16 Eylül'de etkinlik yapılmıştı. iPhone 14 serisi 2022 yılında 7 Eylül'de yapılması bekleniyor.

TASARIMDA YENİLİKLER GÖZE ÇARPIYOR!

Tasarımda farklı modeller ön plana çıkıyor. iPhone 14 serisinde büyük boyutlu bir versiyon ile karşılaşmak mümkün. İsmi ise iPhone 14 Max olacak. Boyut olarak Pro Max ile aynı olacak ancak kamera, ekran ya da işlemci yeri ile iPhone 14'ün benzerini yansıtacak.

Tasarımsal olarak ön kamerada atılan ufak çentik yerine bir kamera alanı oluşturuldu. Face ID yani yüz tanıma alanı için hap şeklinde ikinci bir delik yapıldı. Görüntü olarak Huawei'nin Mate 40 Pro tasarımına az çok benziyor ancak tüm delikler ön ekranda tam orta kısımda boyutlandırılıyor.

KLASİK KAMERA BOYUTLARI DEĞİŞİYOR!

Ekranın çerçevesi daha da inceltiliyor. iPhone 14 işlemci hızı yenilenebilir öngörülen ise 60 Hz. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri için A16 biyonik işlemci kullanılması hedefleniyor. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modellerinde ise A15 bionic işlemci kullanılacak.

En çok merak edilen konuysa yeni modelde kamera sensörü. Bu yıl 12 megapiksel tasarım yerine kısa süre önce tasarımı tamamlanmış ve tescil çalışmaları sunulmuş olan 48 megapiksel kameralı boyutu ile karşılaşılması bekleniyor.

Etiketler: iPhone 14, teknoloji