Instagram'ın Reels Uygulaması Yenileniyor! Başlangıçta Belirli Bir Grup Yararlanacak!

Yakın zamanda Meta adı ile hizmet sunmaya başlayan güncel verilerini kullanıcı ile paylaşan Instagram 1.5 milyar kullanıcıya hitap ediyor. Türkiye'de ise bu rakam yaklaşık 70 milyona doğru gidiyor. İnstagram Reels uygulamasında yeni bir dönem başlatıyor. Yeni arayüz ile kullanıcı deneyimi geliştirilebilecek.

Instagram'ın Reels Uygulaması Yenileniyor! Başlangıçta Belirli Bir Grup Yararlanacak!

Instagram resim, video, canlı bağlantı özelliklerinin aynı anda sunulabildiği bir uygulama alanıdır. Sosyal medya platformları içerisinde en çok tercih edilenler listesinde ilk sırada yer alan Instagram Reels uygulaması ile daha çok adından söz ettiriyor. Son dönemlerde uygulama üzerine eklenen sonuncu özellik ile ardı ardına devam eden Reelsleri tek bir yerde izleyebilmek mümkün hale gelmişti.

Arka Arkaya İlerleyen Reels Modu!

Instagram meta versiyonuna geçiş yaptıktan sonra Reels videolarının süreleri uzatıldı ve farklı kişilere ait Reelslerin arka arkaya izlenebilmesi mümkün hale getirildi. Platformu daha sık kullanabilmeyi ve bağlılığı arttırılmayı hedefleyen bu yaklaşım yeni gelişmeleri de beraberinde getirdi.

API Sistemine Dahil Olacak!

Instagram sosyal medya platformları içerisinde en çok tercih edilen uygulamalardan birisidir. 3. taraf geliştiriciler tarafından destek alabilmek için üretilmiş API adında bir arayüze sahiptir. Bu arayüz ile kişi talep ettiğinde kendi kişisel deneyimini ortaya koyabiliyor ve yardımcı programlardan da yararlanabiliyor. Instagram Reels uygulaması da API servisine dahil olmaya hazırlanıyor. Bu sayede daha iyi bir deneyim ortaya çıkarılabilecek.

Başlangıçta Kullanıcıların Yüzde 25'i Yararlanacak!

Instagram'ın Reels Uygulaması Yenileniyor! Başlangıçta Belirli Bir Grup Yararlanacak! - Resim : 1

Yeni Reels uygulamasının test edileceği grup %25'lik dilim üzerinde uygulanacak. Meta açıklamasında ilk aşamada yalnızca bu gruba verilerini açacağını duyurdu. Önümüzdeki süreçte sayının %100'e ulaşması hedefleniyor. Özellikle Instagram üzerinden geliştirici faaliyetlerde bulunanlar için büyük kolaylık sağlayacak. Instagram bu özelliği otomatik olarak belirli kullanıcılara açacak. Bunun için özel bir şey yapmaya gerek olmayacak.

Meta'dan İlk Açıklama Geldi!

Instagram Reels uygulaması üzerinde geliştirdiği bu yeni özellik için şu açıklamayı paylaştı: "İster doğal kullanım ister 3. bir taraf olarak kullanım amacı ile değerlendirilsin içerik yayınlamada ve tüketmede her zaman için iyileştirmeyi hedefliyoruz. Geliştirici topluluğumuz Reelsi her zaman ön planda tutuyor. Reelsi bulunduğu konumdan daha üst bir noktaya getirebilmekten dolayı heyecan duyuyoruz" dedi.