Instagram’a “Ücretli Abonelik” Sistemi Geliyor! Türkiye Fiyatı Ne Olacak?

Dünyanın en yaygın şekilde kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da ücretli üyelik dönemi başladı. Türkiye için Instagram’da ücretli üyeliğin fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar…

Instagram’a “Ücretli Abonelik” Sistemi Geliyor! Türkiye Fiyatı Ne Olacak?

Dünya genelinde on milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu Instagram’ın abonelik tabanlı sistemine geçişler başladı. Sosyal medya fenomenleri yeni sisteme geçerken, Instagram CEO’su, belli kişilerin ücretli gönderiler ve Reels paylaşımlarında bulunabileceklerini açıkladı. ShiftDelete’nin haberine göre geçen yıl başlatılan Instagram abonelik hizmeti bu yıl da devam ediyor. Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamaya göre bazı gönderileri gizlemek de artık mümkün olacak. Bu gönderileri görmek isteyen kullanıcılar da abonelik sistemi ile ücret karşılığında gönderilere erişebilecek.

Gönderi ve Reels Paylaşımları da Gizlenebilecek

Meta çatısı altında bulunan Instagram’da ücretli abonelik sisteminde, daha önceleri Story (Hikaye) için sunulan abonelik tabanlı hizmet özelliği, içerik oluşturucularının, sağladıkları sponsorluk ve reklam anlaşmaları ile buradan kazanç sağlamalarına olanak tanıyordu. Artık son güncelleme ile birlikte Instagram’da gönderiler ve Reels videoları da gizli hale getirilebilecek Adam Mosseri’nin açıklamalarına göre yalnızca aboneler tarafından görüntülenebilen gönderilerin şu an için bir sınırı bulunmuyor. Öte yandan Mosseri, abonelik üzerinden gizli gönderi ve Reels paylaşma yeteneğinin de şu ana kadar en fazla talep alınan hizmet olduğunu belirtti.

Gelen Güncelleme Ne Sunuyor?

Instagram’a “Ücretli Abonelik” Sistemi Geliyor! Türkiye Fiyatı Ne Olacak? - Resim : 1

Gelen güncelleme ile birlikte artık içerik oluşturucuları bir de profillerinde abonelik sayfası oluşturabilecek. Bu abonelik sayfası ile söz konusu içerik oluşturucusunun sayfasına abone olan kullanıcılar, tüm gizli Reels ve gönderileri tek bir ekranda görüntüleyebilecek. Ayrıca yeni abonelik sistemi, içerik oluşturucularına bazı mesaj hakları da tanıyor. Buna göre aynı anda 30 aboneye mesaj göndermek de mümkün olacak. Adam Mosseri açıklamasında, Instagram’ın içerik oluşturucular için en iyi para kazanma adresi olacağını ifade etti.

Türkiye’de Fiyat Ne Olacak?

Daha önce Instagram abonelik ücretleri 60,99 TL’den başlıyor ve 84,99 TL’ye kadar çıkıyordu. Ancak yeni güncelleme ile birlikte bu ücret tarifelerinin hangi seviyede olacağı henüz netleşmedi. Resmi bir açıklama ile yeni sistemde ücretlerin de belirlenmesi bekleniyor. Ücreti ödeyen kullanıcılar, ilgili sayfalardaki tüm gizli gönderileri görüntüleyebilecek.