Instagram Kullanıcıları Bu Güncellemeye Çok Sevinecek! Bir Yeni Özellik Geldi, Diğer Yolda!

En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından birisi olan Instagram, yeni özellikler için kolları sıvadı. Firma, bir özelliğin devreye girdiğini diğerinin ise yolda olduğunu duyurdu. İşte Instagram’ın yeni güncellemelerine ilişkin ayrıntılar…

Instagram Kullanıcıları Bu Güncellemeye Çok Sevinecek! Bir Yeni Özellik Geldi, Diğer Yolda!

Giderek gelişen ve dönüşen dijital platformlar, akıllı cihaz kullanımlarının artması ile birlikte hemen hemen herkes tarafından kullanılmaya başlandı. Yediden yetmişe herkes tarafından kullanılan sosyal medya uygulamalarından birisi ise Instagram oldu.

Bir haberleşme platformundan çok daha fazlası olan Instagram, sesli konuşma, görüntülü konuşma, mesajlaşma, video ve fotoğraf paylaşımı, emojileri ve daha pek çok özellikle ile geliştirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda yeni dönem ile birlikte uygulamanın diğer sosyal medya uygulamaları arasında daha fazla tercih edilmesini sağlamak için yeni özellikler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Meta sözcüleri, ilgili çalışmalara ve yeni özelliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Takipçi Görme Özelliği Engellendi!

Meta bünyesinde bulunan Instagram, yeni dönemde kişisel verilerin gizliliğinin korunması ve bu doğrultuda da özel hayatın ifşa edilmemesi adına yeni özellikler üzerinde çalışmaya başladı. Bu kapsamda geliştirilen yeni özelliklerden birisi de takipçi sayılarının görünmemesi oldu.

Instagram’ın son güncellemesi ile birlikte uygulamaya dahil edilen yeniliklerden biri, kullanıcıların takipçilerinin kimler olduğunu yalnızca listesinde bulunan arkadaşları tarafından görüntülenebilmesi oldu. Yani artık kullanıcının profili açık olsa dahi arkadaşı değilseniz takipçilerini görüntüleyemeyeceksiniz.

Uzun Videolar Tarih Oluyor!

Instagram Kullanıcıları Bu Güncellemeye Çok Sevinecek! Bir Yeni Özellik Geldi, Diğer Yolda! - Resim : 1

Son dönemlerde giderek popülerliğini arttıran TikTok uygulaması ile mücadelesinde öne geçmek isteyen Instagram, yeni bir özellik üzerinde çalışıldığını açıkladı. Meta sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre yakın zaman içerisinde Instagram’da uzun video paylaşımı kaldırılacak ve tüm videolar reel formatına dönüşecek.

Kefil ve Doğrulama Şartı!

Instagram’ın şu an pilot çalışma aşamasında olan yeni özelliklerinden birinin de 18 yaş altı olan kullanıcıları kapsadığı öğrenildi. Buna göre Instagram artık 18 yaş altı kullanıcıların üyeliklerinin onaylanması için yaşlarının doğrulanmasını ve bu doğrulamanın da 3 kişiden oluşan kefiller veya yapay zeka aracılığı ile analiz edilecek olan video ile yapılmasını talep edecek.