İkramiye alacak olan emekliler için kritik beklenti! 4 .180 TL ödeme yolda

Emekliler 2023 yılında aldıkları yüzde 30 zammın ardından hayal kırıklığına uğramıştı. Asgari ücretin altında kalan emekli maaşlarının ardından gözler bayram ikramiyelerine çevrildi. Emeklilerin bayram ikramiyeleri için bir zam iddiası ortaya atıldı.

İkramiye alacak olan emekliler için kritik beklenti! 4 .180 TL ödeme yolda

İkramiye alacak olan emekliler için kritik beklenti! 4 .180 TL ödeme yolda - 2023 yılı için emekli ve memur maaş zammı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Zam oranı yüzde 25 olarak açıklanırken söz konusu zam düşük bulunarak eleştiri yağmuruna tutuldu. Emekli ve memurlardan gelen tepkiler üzerine söz konusu zam oranı yüzde 30 olarak güncellendi. 

Emekli ve memur maaşlarına yapılan yüzde 30 oranındaki zammın ardından en düşük memur maaşı 11 bin 848 liraya çıkarken en düşük memur emeklisi maaşı da 7 bin 901 lira oldu. İşçi emeklilerinin en düşük maaşı ise 5 bin 500 lira olarak belirlendi. Yapılan zammın ardından gözler şimdi de yılda iki kez ödenen emekli bayram ikramiyelerine çevrildi.

EMEKLİLER ÇİFTE BAYRAM YAPACAK

Ramazan Bayramı yaklaşırken emeklilerin alacağı bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı araştırma konusu oldu. Son olarak ortaya atılan iddialara göre emeklilerin bayram ikramiyesinde yüksek bir zam olacak. Ramazan ve Kurban Bayramlarından verilen emekli ikramiyelerine zam geleceği iddiası üzerine son olarak bin 100 lira olarak ödenen ücrete yüzde 280 oranında zam yapılacağı bildirildi. Kulislerde dolaşan iddialar için ise henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

4 BİN 180 TL İKRAMİYE ÖDENECEK

Resmi bir kaynağı olmayan iddialara göre emekli bayram ikramiyelerine yüzde 280 oranında zam yapılması durumunda söz konusu  bin 100 liralık ödemeler 4 bin 180 liraya yükselecek. Türkiye'de 13 milyon 700 bin emekli bulunurken iddia edilen 4 bin 180 lira tutarındaki rakamın bütçeye büyük bir yük getireceği öngörülüyor. Öte yandan EYT yasasının çıkması halinde 2 milyon 250 bin kişinin daha emekli olma ihtimaline karşılık bu sayısı 16 milyona yükseliyor. 

Söz konusu iddialar hakkında uzman isimler bahsi geçen zammın hazineye getireceği yüke dikkati çekerek zam oranın daha düşük tutulacağını aktarıyor. Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı ise önümüzdeki günlerde yapılacak açıklama ile netlik kazanacak.

Etiketler: emekli