İftiracıya uyup katil devlet dediler TSK'yı suçladılar! ODTÜ'de kimyasal silah pankartı dikkat çekti

İlk olarak terör örgütlerinin propaganda amacıyla kullanmakta olduğu basın organında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Şebnem Korur Fincancı'nın ardından gelen açıklamalar ve yapılanlar bitmek bilmiyor.

İftiracıya uyup katil devlet dediler TSK'yı suçladılar! ODTÜ'de kimyasal silah pankartı dikkat çekti

PKK/ PYD terör örgütünün propaganda amacıyla kullandığı televizyon kanalına verdiği ifadeler ile gündeme gelen Türk Tabipler Birliği eski Başkanı Şebnem Korur Fincancı Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında olan sözleri ile dikkat çekmişti.

TSK envanterinde kimyasal silah olmamasına rağmen Fincancı; "Daha önce de incelemiştim. Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan, kimyasal gazlardan, zehirli gazlardan biri kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak ise de ne yazık ki bu yasaklanmış silahların çatışmalarda kullanıldığını da görüyoruz." ifadelerini kullanarak ülkemizin doğusunda teröre karşı mücadele veren askerlerimizi ve devleti hedef almıştı.

Bu açıklamaları sonrasında pek çok kişi ve kurum tarafından açıklamalar gelmeye başlamıştı. Özellikle pek çok siyasi, Fincancı'nın bu açıklamaları sonrasında kendisine sert tepkiler göstermişti. Fincancı ise açıklamaları sonrasında hızlı bir şekilde tutuklanmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne atılan bu iftiraya ise bazı isimlerden destek gelmişti. Son olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) asılan bir pankart dikkat çekti. Bu pankartta yer alan "Kimyasal silah insanlık suçudur! Katil devlet hesap verecek!" ifadeleri dikkat çekti. ODTÜ yerleşkesi içerisinde yer alan bir yapıya öğrenciler tarafından asıldığı iddia edilen bu pankart Türkiye Gençlik Birliği Orta Doğu Teknik Üniversitesi Birim Örgütü tarafından indirildi ve yerine Türk bayrağı asıldı.

Olaya ilişkin incelemelerin yapılması sosyal medya kullanıcıları tarafından talep edildi. Konuya ilişkin gelişmeler bekleniyor.