HSK'dan göreve iade edilen 450 isimden 387'si hakkında yeni inceleme

Son dakika haber... HSK olarak bilinen Hakimler ve Savcılar Kurulu, FETÖ'ye irtibat ve iltisakları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve yargılamalar sonucu Danıştay'ın göreve iade ettiği 387 isim hakkında yeni inceleme başlattı.

HSK'dan göreve iade edilen 450 isimden 387'si hakkında yeni inceleme

Son dakika haberi... FETÖ'yle iltisak ve irtibatlı olduğu gerekçesiyle ihraç edilen 450 hakim ve savcının Danıştay 5. Dairesi'nce göreve iade edildiği süreçle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, FETÖ ile mücadelenin kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, HSK'nın Danıştay tarafından göreve iade kararı verilen 387 isim hakkında yeni inceleme başlattığını söyledi. 

Danıştay 5. Dairesi, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından FETÖ'yle irtibat ve iltisakları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 450 kişiyi göreve iade ederek bu isimlere tazminat ödenmesine karar vermişti.

Erdoğan: Bu karara sessiz kalmamız mümkün değil

Bu gelişmeye ilişkin soruya cevap veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil." demişti. 

FETÖ'nün iç yüzünü anlatmaya, onlarla her alanda mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti:

"Mücadelemiz bitmiş değil. Son kukla da Türkiye'ye zarar veremez hale getirilene kadar devam edeceğiz. Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlar böylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız. Fakat Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil. Nasıl ki Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak bunda da sessiz kalamayız. Ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor ama Anayasa Mahkemesi'nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor. Danıştay'da da bu işin yine aynı şekilde takipçisi olacağız."