HMB'den Gaye Erkan-Mehmet Şimşek krizi iddiasına yalanlama! Akıl dışı ve uydurma

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in aralarının açıldığı yönünde çıkan haberler Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yalanladı.

HMB'den Gaye Erkan-Mehmet Şimşek krizi iddiasına yalanlama! Akıl dışı ve uydurma

Son günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkındaki iddialara bir yenisi daha eklendi. Bu sefer OdaTV, Hafize Gaye Erkan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in arasının açıldığı ve ailesiyle ilgili söz konusu haberlerin Mehmet Şimşek taraftarı bir grup tarafından servis ettiğini öne sürdü. Kamuoyundaki iddialar sonrası, Hazine ve Maliye Bakanlığı iddiaları yalanladı.

‘Mehmet Şimşek-Gaye Erkan Krizi’ yalanlaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘Mehmet Şimşek-Gaye Erkan Krizi’ üst başlığı ile "Haberleri Mehmet Şimşek grubu servis ediyor" iddialarının, son derece akıl dışı, mesnetsiz ve masa başı uydurmalar olduğu vurgulandı.

HMB'den Gaye Erkan-Mehmet Şimşek krizi iddiasına yalanlama! Akıl dışı ve uydurma - Resim : 1
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan

“Son derece akıl dışı, mesnetsiz ve masa başı uydurmadır”

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Oda TV'de yer alan, 'Mehmet Şimşek-Gaye Erkan Krizi' üst başlığı ile 'Haberleri Mehmet Şimşek grubu servis ediyor' iddiaları son derece akıl dışı, mesnetsiz ve masa başı uydurmadır. Kurumları bu tarz ithamlar ile töhmet altında bırakan dedikoduları şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

HMB'den Gaye Erkan-Mehmet Şimşek krizi iddiasına yalanlama! Akıl dışı ve uydurma - Resim : 2