Hızla Yayılıyor! 15 Köy Ve Merkez Karantinaya Alındı! Bölgeye Giriş ve Çıkışlar Yasaklandı. Durum Ciddiyetini Koruyor.

Türkiye'de Ortaya Çıkan Yeni Hastalık Sinsi Sinsi Yayılmaya Devam Ediyor! Karantina Haberleri Ardı Ardına Geliyor. 15 Köy ve Merkez Karantinaya Alındı, Giriş ve Çıkışlar Yasaklandı - Ülkemiz, Ardı Ardına Gelen Felaketler Sonrasında Bu Kez Bir Salgın Hastalıkla Başa Çıkıyor. İşte detaylar...

Hızla Yayılıyor! 15 Köy Ve Merkez Karantinaya Alındı! Bölgeye Giriş ve Çıkışlar Yasaklandı. Durum Ciddiyetini Koruyor.

Türkiye'de ortaya çıkan yeni hastalık, sinsice yayılmaya devam ediyor. Karantina haberleri birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Son olarak, 15 köy ve merkez karantinaya alındı, giriş ve çıkışlar yasaklandı. Ülke, felaketlerin ardı arkası kesilmeyen döneminde bu kez de salgın hastalıkla mücadele etmek zorunda kalıyor. Durum oldukça ciddi.

Son derece bulaşıcı olan hastalık nedeni ile alarm seviyesine geçilirken Samsun ve Kahramanmaraş'ın ardından bir kırmızı alarm açıklaması da Sungurlu'dan geldi. Sungurlu'da görülen vaka üzerinde 15 köy ve merkez için yeni karantina kararı çıktı.

15 KÖY VE MERKEZDE KARANTİNA İLAN EDİLDİ!

Sungurlu İlçe tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "İlçemiz Büyükincesu köyünde şap hastalığı tespit edilmiş olup, 10 kilometre çapı içerisinde kalan Küçükincesu, Kamışlı, Çavuş, Kırankışla, Akçalı, Kemallı, Küçükpolatlı, Tatlı, Göller, Beşkız, Körkü, Salman, Ayağıbüyük, Gökçam köylerinin ve Çiftlik Mahallesi hariç merkez mahallelerinin karantinaya alınmasına karar verildi.

Bu bölgelere hayvan ve hayvansal ürünlerin giriş ve çıkışlarının kısıtlanmasına, hayvanların meraya bırakılmasının yasaklanmasına ve gerekli dezenfeksiyon tedbirlerinin alınmasına Sungurlu İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu kararı gereğince karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Hatırlanacağı üzere Çorum'da 15 köy karantinaya alınırken Kastamonu'da da şap hastalığı nedeni ile hayvan pazarının kapatılmasına karar verilmişti. Hastalığın son derece bulaşıcı olması büyük panik ve korku yaşanmasına neden olurken gerekli aşılama çalışmalarına başlandığı ifade edildi.

Etiketler: salgın hastalık