Herkesi İlgilendiriyor! Taban Maaş Düzenlemesi Gündeme Geldi! Dul veya Yetim Aylığı Alanlara Fırsat!

Temmuz ayında asgari ücretli, emekli ve memurun yanı sıra her kesimden vatandaşın cebinin rahatlatılması hedefleniyor. Dul ve yetim aylığı alanları da etkileyecek. Taban aylık düzenlemesinde yeni detaylar…

Herkesi İlgilendiriyor! Taban Maaş Düzenlemesi Gündeme Geldi! Dul veya Yetim Aylığı Alanlara Fırsat!

2022 yılının ilk 6 ayında ekonomik göstergeler kötü bir eğilim gösterdi. Özellikle artan enflasyon nedeniyle alım gücünün bir hayli düşmesi vatandaşların ciddi zorluklar yaşamasına neden oldu. Temmuz ayında ise ikinci 6 ay için asgari ücretli, emekli ve memur ile devletten dul ve yetim aylığı alan herkesi ilgilendire yeni maaş düzenlemelerinin yapılması hedefleniyor. Vatandaşların gözü kulağı ise 4 Temmuz’da açıklanacak TÜİK verilerinde. En düşük emekli maaşı 3.500 TL olurken, dul ve yetim aylığı alanların da taban aylık düzenlemesi kapsamında hisseleri oranında aylıklarında artış olacak.

2022 Temmuz Dul ve Yetim Aylığı Ne Kadar?

Herkesi İlgilendiriyor! Taban Maaş Düzenlemesi Gündeme Geldi! Dul veya Yetim Aylığı Alanlara Fırsat! - Resim : 1

Asgari ücretin belli olması ve birçok ücret için taban aylık düzenlemesini yeniden yapılmasının ardından milyonlarca vatandaş Temmuz ayından itibaren alacakları zamlı maaşları araştırmaya başladılar. Ölen sigortalının arkasında bıraktığı eş ve çocuklarının yararlandığı dul ve yetim aylıklarında taban uygulaması kapsamında hisseleri oranında tüm vatandaşların da yararlanması hedefleniyor.

Yüzde 50 oranında hisseye sahip dul eş tarafından alınan aylık oranı 1.750 TL’den, yüzde 75 oranında hissesi olan dul eşin ölüm aylığı ise 2.625 TL’den az olmayacak. Yüzde 25 oranında hisseye sahip çocuğa ise 875 TL’den az ödeme yapılmayacak. Temmuz ayı için önce artış yapılacak ardından taban maaşın altında kalan ücretlerin üzeri tamamlanarak ödemeler gerçekleştirilecek.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?

TÜİK tarafından Temmuz ayında açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamlarında göre emeklilere ve memurlara yapılacak zam oranları netleşecek. Buna göre 2.500 TL olarak Ocak 2022’de belirlenen en düşük emekli maaşı, 3.500 TL’ye çıkarılacak. Temmuz ayında taban aylıklara yapılan düzeleme sorasında emeklilerin dışında dul ve yetim aylığı alanları da etkileyen geniş kapsamlı bir maaş düzenlemesi yapılıyor. Asgari ücret zammının da gelmesiyle birçok kişinin maaşında iyileştirme yapıldı.