Her kış yapılıyor! Kış lastiği uygulamasına ilişkin açıklama bugün geldi! Aman dikkat, unutursanız 1.152 TL ödemek zorunda kalırsınız!

Her yıl yılın belirli dönemlerini kapsayan ve kış aylarında güvenli sürüş deneyimi için şart olan kış lastiği zorunluluğuna ilişkin açıklama geldi. Kış lastiği takılmaması halinde kesilecek olan ceza da netleşti.

Her kış yapılıyor! Kış lastiği uygulamasına ilişkin açıklama bugün geldi! Aman dikkat, unutursanız 1.152 TL ödemek zorunda kalırsınız!

Yaz aylarına göre daha kaygan bir zeminin olduğu kış aylarında, yüzeyi kaplayan yağmur, kar ya da buzlanma gibi olaylar, sürüş deneyimini kötüleştirebiliyor. Bu nedenle sürüşün güvenli bir şekilde gerçekleşebilmesi ve trafiğin daha güvenli bir akışı için trafik, kış lastiği uygulamasını devreye sokuyor. Bu yıl da kış lastiği uygulaması için zorunluluk tarihi netleşmiş bulunuyor.

Her yıl kış aylarında başlayan kış lastiği kullanımı, bu sene için de başladı. Şu an için sadece bir ilde zorunlu olan kış lastiği uygulamasının Türkiye genelinde zorunlu olacağı tarihi emniyet yetkilileri tarafından açıklandı. Bu tarihle birlikte kış lastiği takmayan kişilerin ödemesi gereken miktarı da açıklayan emniyet yetkilileri, kurala uymayan kişilerin maddi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabileceğini hatırlattı.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BOLU’DAN BAŞLADI

Her kış yapılıyor! Kış lastiği uygulamasına ilişkin açıklama bugün geldi! Aman dikkat, unutursanız 1.152 TL ödemek zorunda kalırsınız! - Resim : 1

Hem şehirler arası yük ve yolcu taşıyan hem de güvenlik amacıyla şahsi araç sahiplerinin kış aylarında takması gereken kış lastiği uygulamasına ilişkin ilk zorunluluk bu hafta itibariyle başladı. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik uygulamayı 15 Kasım 2022 tarihi itibariyle yürürlüğe sokan emniyet, Bolu’da uygulamanın başladığını duyurdu.

Bolu Valiliği’nden yapılan resmi açıklama ile ortaya çıkan 2022-2023 kışı araç lastiği değişim takvimine göre, 15 Kasım 2022 tarihi itibariyle Bolu’da başlayan kış lastiği takma zorunluluğunun Türkiye geneline 1 Aralık 2022 tarihi itibariyle yayılacağı öğrenildi. Öte yandan zeminde meydana gelen buzlanmaların kasım ayı itibariyle başlaması nedeniyle kış lastiğine erken geçen Bolu’da zorunluluğun ticari araçlar için 15 Nisan 2023 tarihine kadar devam edeceği açıklandı.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASINA UYMAYANLARA PARA CEZASI KESİLECEK

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bolu’da başlayan kış lastiği uygulamaları denetimleri Bolu Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrikalara işçi taşıyan servislerin kontrolü ile başladı. Devlet yolları ve otoyolların kapsam dışında bırakıldığı uygulama kapsamında kent genelindeki kara yollarında denetimlerini sürdüreceği öğrenilen emniyet güçleri, ilk denetimde sürücüleri uyarmak ile yetindi. Ancak, kış lastiğine geçilmemesi halinde maddi yaptırımların uygulanacağını hatırlatan emniyet güçleri, yaptırımın tutarını da açıkladı.

Kış lastiği kapsamında hususi araçlar için uygulama zorunlu değilken; emniyet güçleri can ve mal güvenliği için 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde kış lastiğinin tutuşunun daha kuvvetli olması nedeniyle sürücüleri önlem alması için uyardı. Öte yandan yetkililer zorunluluğa uymayan ticari araç sürücülerine 1.152 TL para cezası kesileceğini hatırlattı.