Hayat kurtaran Android yazılımı şaşırttı! İzmir depremi için Google uyarı bildirimi gönderdi!

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleşen deprem bölge halkının yüreklerini ağızlarına getirirken Android tabanlı cihazlara depremden saniyeler önce gelen bildirim dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

Hayat kurtaran Android yazılımı şaşırttı! İzmir depremi için Google uyarı bildirimi gönderdi!

Giderek gelişen teknoloji kapsamında hayatlarımızın vazgeçilmez ürünlerinden birisi haline dönüşen akıllı cihazlar, gündelik hayat akışı içerisinde yerine getirilmesi gereken sorumlulukların ve diğer işlerin en kısa sürede sonuca ulaştırılmasını sağlayarak zamandan büyük ölçüde tasarruf ettiriyor. Önceden yalnızca aramak veya mesajlaşmak için kullanılan ve “lüks” olarak nitelendirilen telefonlar, bugünkü gelişen ve buna bağlı olarak da dönüştüren yeni çağda resmen temel ihtiyaçlar arasında gösterilmeye başlandı.

Bankacılık, eğitim, sağlık, iş ve daha pek çok kategori altında sıralanan sorumlulukların ve isteklerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini sağlayan akıllı cihazlar, sahip oldukları yazılımlar sayesinde farklı amaçlara da hizmet ederek tüketicilerin hayatlarında büyük bir yere sahip oldu. Bugün her yaştan vatandaşın elinde bulunan bu akıllı cihazların sahip oldukları önem ise geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleşen deprem sonrasında bir kez daha kendisini hissettirdi.

Akıllı cihazlarda var olan bir yazılımın binlerce İzmirli vatandaşa depremden önce bildirim gönderdiği ortaya çıktı. Yazılımın bu özelliğinin daha büyük depremler konusunda uyarıcı niteliğinde olduğu ve dikkate alınması gerektiği açıklamaları öne çıktı.  

İZMİR HALKINI KORKUTAN DEPREM!

Hayat kurtaran Android yazılımı şaşırttı! İzmir depremi için Google uyarı bildirimi gönderdi! - Resim : 1

30 Ekim 2020 tarihinde 6,9 şiddetinde bir depremi yaşayan ve o günden bu yana halen depremin izlerini silmeye çalışan İzmir halkı, 3 Kasım’ı 4 Kasım’a bağlayan gecede yine korkulu anlara tanıklık etti. Birkaç saniyelik sarsıntı ile hissedilen deprem binlerce İzmirliye endişelendirirken, birçok vatandaş panik ile sokaklara fırladı. Depremden sonra açıklama yapan Kandilli Rasathanesi, şiddeti 4,9 olarak tespit ettiğini bildirdi.

AKILLI CİHAZ KULLANICILARINA DEPREM UYARISI!

3 Kasım’ı 4 Kasım’a bağlayan gece 4,9 şiddetinde gerçekleşmiş olan İzmir depreminde önemli bir detay ortaya çıktı. Android cihazlarda kullanılan Google Uyarı Sistemi’nin depremden saniyeler öncesinde kullanıcılarına deprem uyarısında bulunduğu bilgisi kaydedildi. Uyarıda ise şu ifadeler yer aldı: “Hafif sarsıntı bekleniyor. Yaklaşık 13,3 kilometre uzaklıkta, ilk tahminlere göre 4,5 şiddetinde.”

Etiketler: Android, deprem