Hastalıkların daha hızlı iyileşmesi için hangi besinler tüketilmelidir? O besinler günlük tüketildiğinde şifa oluyor

Düzenli tüketildiğinde vücudu hastalıklara karşı koruyan içerisindeki güçlü antioksidan özelliği ile ağır hastalıkların iyileşme sürecini hızlandıran işte şifa kaynağı besin öğeleri…

Hastalıkların daha hızlı iyileşmesi için hangi besinler tüketilmelidir? O besinler günlük tüketildiğinde şifa oluyor

Yaz ve kış vücudun mevsim değişikliğine ayak uydurabilmesi kuvvetli olmayan bağışıklığa sahip olan kişiler de oldukça zordur. İçerdiği besin öğeleri ile vücudun kaybettiği gücü tekrar kazanabilmesini sağlayacak olan besinlerin başında sebzeler gelir.

Özellikle yeşil yapraklara sahip olan sebzeler doğal iltihap kurutucu özelliğe sahiptir. Bunlar arasında sayılabilecek; lahana, pazı, ıspanak ya da roka çiğ olarak tüketilebileceği gibi pişirilerek akşam yemeklerinde de kullanılabilir. Vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken hastalık sürecini hızlandırmaya neden olan bakterilerin oluşumunu azaltır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır.

DÜZENLİ TÜKETİLDİĞİNDE VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU!

Yeşil yapraklı sebzeler bağışıklığı desteklerken içinde yer alan vitamin ve mineraller ile de kaybedilen gücün tekrar kazanılmasını sağlar. İçinde bol miktarda C vitamini, A vitamini, magnezyum, folat ve manganez mineralleri yer alır. Bu durum hastalık sürecini daha çabuk atlatabilmeyi ve iyileşmeyi, hızlandırmayı da sağlar. İstenen faydayı ve şifayı elde edebilmek için düzenli olarak tüketmek gerekir.

SABAH KAHVALTISININ VAZGEÇİLMEZİ: YUMURTA

Hastalıkların daha hızlı iyileşmesi için hangi besinler tüketilmelidir? O besinler günlük tüketildiğinde şifa oluyor - Resim : 1

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi doyurucu besin öğesi yumurta içinde bol miktarda protein barınır. Hastalık sürecinde kişinin kaybettiği vücut direncinin yeniden kazanmasını destekler. Bu durum ameliyat sürecinden sonra dinlenme aşamasına geçen kişiler için iyileştirme sürecini hızlandıracak. Günlük olarak düzenli tüketildiğinde faydası elde edilebilir.

Ortalama bir yumurta 50 gram protein içerir. Bu da bir yetişkinin günü içerisinde alması gereken protein değerini karşılar. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren özellikteki yumurtanın yaraları hızlı iyileştirme özelliği de bulunur. İçerisinde taşıdığı A vitamini başta olmak üzere B12 desteği ile de kronik yorgunluk ve vücut ağrılarına iyi gelen Çinko, Selenyum ve Demir minerallerini de içerir.

AÇIK YARALARI HIZLI İYİLEŞTİREN: SOMON

Uzmanların da önerdiği Somon balığı içinde bol miktarda B12 taşır. Omega-3 yönü ile zengin olan Somon protein, demir ve selenyum açısından da zengindir. Açık yaraların daha çabuk iyileşmesini destekleyen Somon vücutta birikmiş iltihabın azaltılmasını da sağlar.

DOĞAL ANTİOKSİDAN KAYNAĞI: ORMAN MEYVELERİ

Vücudun daha hızlı iyileşmesini sağlayacak sebzeler dışında meyvelerde tüketilebilir. Bunlar arasında karışık orman meyveleri tam bir şifacı olarak görülür. Vücudun kaybettiği kolajen dengesini tekrar yerine getirir ya da iyileşmesini hızlandırır. İçerisinde bol miktarda C vitamini de yer alır. Orman meyveleri arasında böğürtlen, çilek, karadut, vişne sayılabilir. İçinde bol miktarda antioksidan özelliği taşırlar.

HÜCRE HASARINI ONARAN: KURUYEMİŞ VE YAĞLI TOHUMLAR

Hastalık sonrası süreci destekleyen kalp hastalığına da iyi gelen kuruyemişler ve yağlı tohumlar iyileşme sürecini hızlandırıyor. Bu ürün grupları içerisinde; çekirdek, badem, fındık, ceviz günlük olarak tüketildiğinde vücudun kaybettiği bağışıklık yeniden kazanılıyor.

İçinde bol miktarda vitamin ve mineral yer alan kuruyemişler protein açısından da zengindir. Kuruyemişler ve yağlı tohumların içerisinde bol miktarda E vitamini yer alır. Bunun yanında Çinko ve Magnezyum vücut tarafından doğal olarak alınır. E vitamini antioksidan özelliği sunar. Hücre hasarını da engeller ve bağışıklığı kuvvetlendirir.

HASTALIKLARIN İYİLEŞME SÜRECİNİ HIZLANDIRAN BESİNLER

Vücuda alındığında hastalıkların daha hızlı iyileşmesini sağlayacak diğer ürünler şunlardır:

  • Bol miktarda protein ve aminoasit taşıyan "beyaz etler"
  • Kolajen dengesi sunan "sakatatlar"
  • Karnabahar, lahana, brokoli gibi turpgiller arasında yerini alan ve doğal antioksidan özelliği sunan "sebzeler"
  • Yaraların iyileşmesini hızlandıran bol vitamin ve mineral barındıran "kabuklu deniz ürünleri"
  • Yaraların onarımı için güçlü enzimlere sahip olan "tatlı patates" iltihap söktürücü özelliği de bulunur.
Etiketler: hastalık, besin