Hakiki balı anlamak için sadece bir bardak su ve bir kibrit çöpü ile test edin

Bal, insan sağlığına birçok fayda sağlayan doğal bir besindir. Ancak piyasada satılan balların çoğu sahte veya katkılıdır. Balın saflığını anlamak için tek ihtiyacımız olan bir bardak su ve bir kibrit çöpüdür. Peki, balın saflığını nasıl anlayabiliriz? Evde yapabileceğimiz basit bir testle bunu öğrenebiliriz.

Hakiki balı anlamak için sadece bir bardak su ve bir kibrit çöpü ile test edin

Özellikle marketlerde satılan balların etiketinde 'organik' veya 'doğal' yazsa bile, balın olması gerektiği kadar güvenli olmama ihtimali yüksek. Ham bal, içerdiği besinler ve antioksidanlar sayesinde insan sağlığına birçok fayda sağlıyor. Sahte balın ise glikoz şurupları, şeker çözeltileri (rafine şekerden), mısır, kamış veya pancar şurubu gibi arı dışı ürünler içermesi dolayısıyla zararları mevcut.

HAKİKİ BAL NASIL ANLAŞILIR? BAL SAHTE Mİ GERÇEK Mİ?

Sahte bal yemek, vücudumuz için hiçbir fayda sağlamaz. Evde kolayca anlayabileceğiniz pratik yöntemle gerçek bal ile sahte balı ayırt edebilirsiniz.

Hakiki balı anlamak için su testini uygulayabilirsiniz. 1 bardak suyun içine 1 çay kaşığı balı ilave edin. Eğer bal suyun içinde olduğu gibi katı bir kıvamda duruyorsa gerçektir. Fakat bal çözünüyorsa ne yazık ki sahtedir.

Bir diğer yöntem de yakma yöntemi. Kibriti bala değdirin ve ardından yakın. Eğer kibrit yanıyorsa bal gerçektir.

 

Etiketler: hakiki bal