Gübre fiyatlarına büyük zam! Güncel gübre fiyatları

Tarım işiyle uğraşanlar bilir ki, toprağı gübrelemek verimi açısından oldukça önemlidir. Gübre fiyatları büyük ölçüde zamlandığından, vatandaşlar son durumu merak ediyor. İşte güncel gübre fiyatları.

Gübre fiyatlarına büyük zam! Güncel gübre fiyatları

Gübre, tarım işinde olmazsa olmazdır. Gübrelenen toprak daha verimli olur ve bu yüzden gübreleme işlemi muhakkak yapılmalıdır. Gübreleme bu denli gerekliyken, son dönemde yapılan zamlar gübre fiyatlarını da vurdu. Gübre fiyatlarına ciddi oranda zam gelirken, çiftçi gübre almakta oldukça güçlük çekmeye başladı. İşte 2022 yılı Haziran ayı güncel gübre fiyatları.

Gübre fiyatlarına büyük zam! Güncel gübre fiyatları - Resim : 1

2022 yılı güncel gübre fiyatları 

Çiftçileri oldukça zor sokan gübre zammı ve güncel fiyatlar ile ilgili neler yapılacağı merak konusu. Döviz kuru bu denli artmışken gübre fiyatlarının da artması kaçınılmazken, durumun akıbetini merak eden çok sayıda insan var. Verimsiz bir toprağa ve dolayısıyla verimsiz bir hasat olmasına sebep olan gübresiz tarım, zamlar yüzünden artış gösterdi. Can gübrenin 1 tonu 6 bin 750 TL olurken, DAP gübrenin 1 tonu ise 15 bin 500 TL. İşte çiftçinin merak ettiği 2022 Haziran güncel gübre fiyatları. 

  • Can gübre 1 ton: 6 bin 750 TL
  • DAP gübre 1 ton: 15 bin 500 TL
  • Amonyum Sülfat 1 ton: 7 bin TL
  • Üre gübresi 1 ton: 13 bin TL
  • 20.20.0 gübre 1 ton: 10 bin 500 TL
  • 15.15.5 gübre 1 ton: 11 bin TL

Gübre fiyatları düşecek mi?

Gübre fiyatları düşecek gibi görünmüyor. Sebebi ise enerji kaynaklarının fiyatlarının artması ve dur durak bilmeyen zamlar. Enflasyon düşmedikçe gübre fiyatlarında indirime gidilmeyecektir. Çünkü ithal gübre alımı döviz kuruna bağlı olarak zamlanıyor. Ayrıca tarla eskisi gibi değil de araçlarla sürüldüğünden bu araçların ihtiyacı olan mazota da durmaksızın zam geliyor. Bu yüzden şu an için bir indirim beklenmiyor. Bir indirim olduğu anda burada sizlerle paylaşıyor olacağız.