Gram altının fiyatı hızla rekor kırarken İslam Memiş'ten yeni altın tahmini geldi! Yıl sonu kayış kopacak

Geçen haftayı rekorlarla kapatan gram altının fiyatı için yeni öngörü ve tahmin yapıldı. Peki, altın fiyatları ne olur? Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş şubat ayı için gram altının fiyatı için yükselişi işaret ederken yıl sonu altın tahmini ile de yatırımcıların adeta iştahını kabarttı. İşte altın fiyatları geleceği hakkında tahmin ve öngörüler...

Gram altının fiyatı hızla rekor kırarken İslam Memiş'ten yeni altın tahmini geldi! Yıl sonu kayış kopacak

Altın fiyatları geride bıraktığımız hafta içi yeni rekorlar test etti. Gram altının fiyatı tarihi rekor kırarken, çeyrek altının fiyatı ve cumhuriyet altın fiyatı da yükselişleri takip etti. Peki, altın fiyatları ne olur? Kapalı Çarşı esnafı faizin yüksek olmasından dolayı altına olan talebin azaldığını belirtti. Piyasa uzmanı İslam Memiş ise gram altının fiyatı için dört kademeli tahminde bulundu.

Altın fiyatları 2024 beklentisi

Altın fiyatları 2023’ü sert yükselişlerle rekorla kapatırken 2024 yılının ilk ayına biraz daha yavaş başladı. Ancak uzman isimler, altın fiyatları için 2024’te tek bir beklentisi bulunuyor. Altın uzmanları 2024 altın fiyatları tarafında sağlam bir yükseliş beklentilerini sık sık dillendiriyor. 

Gram altının fiyatları

Geçen haftada FED faiz kararını sabit bıraktığın duyurmuştu. FED Başkanı Powell, mart ayında faiz indirimi olmayacağının sinyalini vermişti. Bu gelişmeyle beraber ONS altın fiyatı şubat ayının ilk gününde 2072 dolara yükseldi fakat düşüş yaşandı. 2039 dolar seviyesinde bulunuyor. 

Goldman Sachs'tan ONS altın tahmini

Goldman Sachs analistlerinin altın fiyatları öngörüsü; kısa vadeli hareketlerle birlikte, fiyat düşüşünün güçlü destekle sınırlı kalacağı oldu. Goldman Sachs altın tahmini, 12 aylık hedefi ons başına 2.175 dolar olarak belirledi. 

gram altın fiyatı

Gram altının fiyatı rekorlar kırdı

Kapalıçarşı’da gram altının fiyatı bu hafta 2 bin 70 lirayı görerek rekor kırdı. Çeyrek altının fiyatı 3 bin 450 TL ve Cumhuriyet altın fiyatı  ise 14 bin 100 TL seviyesine çıktı. 

Altın fiyatları tarafındaki bu artışların ardından piyasa uzmanlarından yeni altın tahmini geliyor. 

Altın fiyatları ne olur? Beklenti 2090 lira üstünde

Peki, altın fiyatları ne olur? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2024 yılında altın fiyatlarının ‘altın çağı’nı yaşayacağını belirtti. İslam Memiş, “Piyasalar için oldukça önemli bir haftaydı. Artık yeni yılın yeni fiyatlaması başlamış oldu. Bu yükselişlerin önümüzdeki aylarda devam etmesini bekliyoruz. Özellikle Şubat ayı içerisinde 2090 lira seviyesini hedef alan bir yükseliş karşımızda var. Sonraki etapta 2150 TL seviyesi var.” değerlendirmesinde bulundu.

İslam Memiş altın tahmini

İslam Memiş'ten yıl sonu altın tahmini: 3000 TL olacak

İslam Memiş yıl sonu altın tahmini de yaptı. Düğün sezonunu işaret eden Memiş, “2500-2700 lira seviyesini bekliyoruz. Yılı da 3000 TL seviyesinden bitiren bir gram altın olacak.” dedi. Memiş, kademeli yükselişlere bakıldığında ise bu fiyatların ucuz kaldığını kaydetti. 

altın fiyatları

Altın fiyatları çok kazandıracak

Altın fiyatlarında bu seviyelerin alım fırsatı olduğunu söyleyen İslam Memiş, “2023’te gram altın yüzde 80’lik bir getiri ile yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı oldu. 2024’te de beklenti bu yönde” ifadelerini kullandı.

Yasal Uyarı: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.