Gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat’ın görüntüleri: Polat çiftine yapılan operasyonun detayları ifşa oldu!

Dilan ve Engin Polat çiftine ait şirketlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Polat çifti, Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün ve 17 şüpheli daha gözaltına alındı. Operasyonla ilgili yeni detaylar da gün yüzüne çıktı.

Sitene Ekle

Operasyon, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun tespitleri doğrultusunda başlatıldı. İddialara göre, Engin ve Dilan Polat'a ait şirketler vergi kaçakçılığı amacıyla sahte faturalar kullanıyordu. Bu amaçla Dilan çiftinin yakınları adına 5 şirket kurulmuş ve bu şirketler üzerinden sahte faturalar oluşturulmuştu. Engin Polat'a ait MİLDA gayrimenkul, bu şirketlere ürün satmış gibi gösterilerek para almıştı. Karşılığında ise gayrimenkul ve araç alımları gibi yöntemlerle vergi kaçakçılığı yapılmıştı.

Gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat’ın görüntüleri: Polat çiftine yapılan operasyonun detayları ifşa oldu! - Resim : 1

Şüpheliler hakkında, Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamında 204. maddeye (Resmi belgede sahtecilik), 220. maddeye (Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak), ve 282. maddeye (Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerini aklama) ilişkin suçlamalarla soruşturma başlatıldı. Ayrıca vergi usul kanununa muhalefet gerekçesiyle de işlem başlatıldı.

Savcılığın incelemesi sonucunda 30 şüpheli belirlendi. Bu şüpheliler arasında Dilan Polat, Engin Polat, Sinem Sıla Doğu, Ahmet Gün, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Zehra Yılmaz, Ceyda Nur Gün, Beyza Nur Gün, Zekayi Tepe, Halit Polat, Can Polat, Haydar Enes Çetinkaya, İlkan Kul, Buse Uzuner ve Can Doğu gibi isimler bulunuyor. Bir kısmı ise yurt dışında bulunuyor. Operasyon sırasında çeşitli adreslerde yapılan aramalarda belgeler, bilgisayarlar, para ve diğer dokümanlara el konuldu. Dilan Polat'ın evinde 80 sayfa doküman bulunduğu belirtilirken, firari şüpheli Zümrüt Y.'nin adresinde 10 bin dolar, 1 bilgisayar ve 1 hafıza kartı ele geçirildi. Ahmet Gün'ün evine ise 120 bin lira, bir tablet ve hesap hareketleri dokümanı bulundu.

Etiketler: Dilan Polat