Google’ın Android 13 sürümü sorunlarıyla geldi! Yeni güncellemenin derdi bitmek bilmedi! Google, düzeltme için hemen harekete geçti! İşte Android 13 özellikleri

Pixel cihazlarında kullandığı Android işletim sisteminde yeni bir sürüm yayınlayan Google, Android 13’ü piyasaya sürdü. Android 13’ün getirdiği sıkıntılar, kullanıcıların ses yükseltmesine neden olurken; yaşanan sorunların giderilmesine ilişkin harekete geçildi.

Google’ın Android 13 sürümü sorunlarıyla geldi! Yeni güncellemenin derdi bitmek bilmedi! Google, düzeltme için hemen harekete geçti! İşte Android 13 özellikleri

Teknolojinin günlük yaşantıda her geçen gün daha da fazla yer kaplamasıyla birlikte teknoloji üreten dev firmalar da işletim sistemlerinden teknik özelliklerine kadar her geçen gün kendisini geliştirmek için yenilik arayışına girmeye başladı. Bu kapsamda dünyanın teknoloji devlerinden biri olan Google, Pixel cihazlarla birlikte piyasaya sürdüğü Android 13 sürümünü geliştirdiğini duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda arka arkaya gerçekleştirdiği yenilikler ile dikkat çeken Google, geçtiğimiz aylarda Pixel cihazlarıyla birlikte Android 13 sürümünü kullanıcılarının deneyimine açmıştı. Her ayın ilk pazartesi olduğu gibi kasım ayının ilk pazartesi de hayata geçirdiği Android 13 sürümü için bir güncelleme yayınlayan Google, yeni sürümü olan Android 13 QPR1 sürümünde yaşanan aksaklıklar sonrası şikayetleri arka arkaya almaya başlayınca harekete geçti.

ANDROİD 13 SÜRÜMÜNE GOOGLE’DAN TEST GÜNCELLEMESİ GELDİ

Google’ın Android 13 sürümü sorunlarıyla geldi! Yeni güncellemenin derdi bitmek bilmedi! Google, düzeltme için hemen harekete geçti! İşte Android 13 özellikleri - Resim : 1

Kasım ayı güncellemesini Pixel telefonlar için geçtiğimiz gün yayınlayan Google, Android 13 QPR1 adı ile açık beta testinde olan bir yeni sürümünü daha hayata geçirdi. Aralık ayında yapılacak büyük güncelleme paketinden önceki son hata güncellemesi olarak teknoloji uzmanlarının nitelendirdiği bu güncelleme kapsamında ortaya çıkan sorunlar, teknoloji tutkunlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Pixel 6, 6 Pro ve 6a isimli cihazlarda belirli uygulamalar yüklenirken artan güç tüketimine neden olan güncelleme teknoloji tutkunlarının şikayetlerini artırdı. Aynı zamanda hayata geçirilen Android 13 QPR1 güncellemesinin Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’da ‘Fotoğraflar’ uygulamasının bazı düzenleme özelliklerini kullanırken çökmesine neden olan bir sorun meydana getirdiği şikayetleri de sıkça kullanıcıların dile getirdiği şikayetler oldu. Bunun üzerine harekete geçen Google, müjdeyi verdi.

GOOGLE, SORUNLARI GİDERMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

TP1A.221105.002 kod adı ile sunulan güncellemenin yakın zamanda Pixel 7 ve Pixel 7 Pro hariç tüm cihazlara gelmesi beklenirken; Google’ın Pixel 7 ve 7 Pro’da TD1A.221105.001 güncellemesini gerçekleştireceği açıklandı. Bu kapsamda görülen sorunları aralık ayında uzun zamandır test edilen QPR1 güncellemesinin gelişmiş versiyonu ile gidereceği öğrenilen Google’ın özellikle de güç harcama sorununu dikkate aldığı öğrenildi.

Öte yandan şu an açık beta testi ile kullanımda olan QPR1 güncellemesinin tam halini aralık ayında hayata geçirecek olan Google, kullanıcılarından gelen şikayetleri de dikkate alarak yenilikler yapacağını bildirdi. Gözler bu açıklamalardan sonra bir kez daha Google’a çevrildi.

Etiketler: Android, google