Gök gürültülü sağanak yağış geliyor.. Ordu, Ağrı, Van'da yaşayanlar dikkat..

Meteorolojiden gelen açıklama ile bazı illerimizde gök gürültülü sağanak yağış geleceği belirtiliyor. Yapılan açıklamalara göre Doğu Karadeniz kıyılarının iç kesimlerinde özellikle Ordu'nun iç kesimleri, Van'ın kuzey ve doğu kısımları ve Ağrı'nın güneyinde yerel sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Detaylar haberimizde..

Gök gürültülü sağanak yağış geliyor.. Ordu, Ağrı, Van'da yaşayanlar dikkat..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı illerde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların yer yer kuvvetli olabileceği ve olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Hangi İllerde Yağış Bekleniyor?

Meteoroloji’nin güncel değerlendirmelerine göre; ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarının iç kesimleri, Ordu’nun iç kesimleri, Ağrı’nın güney, Van’ın kuzey ve doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, yarın sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışların, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın illeri ile Kastamonu’nun kıyı, Bolu ve Karabük’ün kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Yağışlar Ne Zaman Son Bulacak?

Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor1. Yağışların yarın öğle saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar Nedeniyle Nelere Dikkat Edilmeli?

Yağışların neden olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ayrıca rüzgarın batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı Nasıl Olacak?

Hava sıcaklığının Batı ve Güney kıyılarımızda mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, doğu kesimlerde normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. İşte günlük hava durumu tahminleri:

 

 16 EYLÜL 2023 CUMARTESİ HAVA DURUMU 

Gök gürültülü sağanak yağış geliyor.. Ordu, Ağrı, Van'da yaşayanlar dikkat.. - Resim : 1

 17 EYLÜL 2023 CUMARTESİ HAVA DURUMU 

 

Gök gürültülü sağanak yağış geliyor.. Ordu, Ağrı, Van'da yaşayanlar dikkat.. - Resim : 2

 18 EYLÜL 2023 CUMARTESİ HAVA DURUMU 

 

Gök gürültülü sağanak yağış geliyor.. Ordu, Ağrı, Van'da yaşayanlar dikkat.. - Resim : 3

 19 EYLÜL 2023 CUMARTESİ HAVA DURUMU 

 

Gök gürültülü sağanak yağış geliyor.. Ordu, Ağrı, Van'da yaşayanlar dikkat.. - Resim : 4

 

Etiketler: hava durumu