Genç girişimciye 2 yıl ödemesiz 500 bin TL kredi verilecek: Uzun vadeli ve Faizsiz Arı Kovanı kredisine nasıl başvurulur?

Devlet arıcılık sektöründe üretim faaliyetinde bulunanlara özel 50 Arılık kovan kampanyasına başlattı. Bankalar ile yapılan anlaşma doğrultusunda faizsiz kredi fırsatından şartları karşılayan üreticiler yararlanabilecek. Kampanya şartları nelerdir? Faizsiz krediden kimler, nasıl yararlanabilir? Detaylar haberimizde…

Genç girişimciye 2 yıl ödemesiz 500 bin TL kredi verilecek: Uzun vadeli ve Faizsiz Arı Kovanı kredisine nasıl başvurulur?

Devletin üreticilere yönelik sunduğu fırsatlara bir yenisi daha ekleniyor. Bankalar ile yapılan anlaşmalar kapsamında çiftçi arı üreticiliğinde yeni bir döneme geçiriyor. Sektörde uzun yıllardır var olup kovan kapasitesini genişletmek isteyenler ile ilk kez bu sektöre giriş yapacak olanlara sunulan bir kredi türüdür.

 Ziraat Bankası ile yapılan anlaşma gereğince 6 farklı kredi paketi duyuruldu. Bu kredi paketleri gençlere ve kadınlara yönelik olarak farklı gruplara ayrılıyor. Genç çiftçiler ve kadın çiftçiler için sunulan destek kredileri 2 yıl geri ödemesiz olarak alınabiliyor.

 ZİRAAT BANKASI 50 KOVAN ARICILIK KREDİSİ GENÇ ÇİFTÇİ ŞARTLARI NELERDİR?

Ziraat Bankası faizsiz arıcılık kredisi kapsamında sunduğu kampanyasını 2023 yılının sonuna kadar devam edeceğini duyurdu. 10 yıl vadeli olarak talep edilecek 500 bin TL kredi tutarı faizsiz olarak hesaba tanımlanacaktır. Üstelik arıcılık faaliyetinde bulunmak isteyen çiftçinin ilk 2 yılı ödeme yapmadan bu kampanyadan yararlanılabilmesi de mümkün olacaktır.

 Genç çiftçilerin yatırım ya da işletme amacı ile faizsiz 50 Arılık kovan kredi başvurusunda bulunabilmesi için belirli şartları karşılaması gerekiyor. Aranan o kriterler şunlardır:

  • Üreticinin kendi adına tarımsal faaliyette bulunması

  • Yapılacak kredi başvurusunda 40 yaşının geçilmemiş olması

  • Tüzel kişi başvurularında ortakların en az %50 hisseye sahip olması

  • Ortakların kredi dönemi boyunca ortaklığını sürdürmesi gerekiyor.

 ZİRAAT BANKASI 50 KOVAN ARICILIK KREDİSİ KADIN ÇİFTÇİ ŞARTLARI NELERDİR?

Genç girişimciye 2 yıl ödemesiz 500 bin TL kredi verilecek: Uzun vadeli ve Faizsiz Arı Kovanı kredisine nasıl başvurulur? - Resim : 1

Ziraat Bankası'nın arıcılık sektöründe gençlere tanınmış olduğu bu fırsat kadın çiftçilere de sunuluyor. Kadın çiftçi olarak yapılacak başvurularda aranan kriterler şunlardır:

  • Gerçek kişi başvurularında kadın üreticinin kendi adına işi yönetmesi

  • Tüzel kişi başvurularında ortakların en az %50'lik hisse kısmının kadına ait olması

  • Şartı sağlayan tüm ortakların kredi vadesi devam ettiği süreç boyunca ortaklıklarının devam ediyor olması

 ZİRAAT BANKASI 50 KOVAN ARICILIK KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Resmi Gazetede yayınlanan son bildiriye göre faiz indirimi kapsamında 50 kovan alımı yapacak olan üreticiler de faydalanabilecek. %50 oranında faiz indiriminden yararlanılacak yatırım kredilerinde bu %70; işletme kredilerinde ise %80 olarak planlanacak.

 Yatırım amacı ile ve işletmeyi geliştirebilmek adına talep edilecek krediler arıcılık sektöründeki diğer ekipmanların alınabilmesi için de değerlendirilebilecek. İlaç alımı, şeker, petek giderleri, bal süzme makinesi alımı, boş kovan alımı ve benzeri farklı giderler içinde kredi talep edilebilecektir.

 ZİRAAT BANKASI 50 KOVAN ARICILIK KREDİSİ ÖDEME TABLOSU

Ziraat Bankası üzerinden yatırım ve işletme kredisi kapsamında 50 kovan Arıcılık kredisini almak isteyenlerin aşağıdaki tabloyu incelemesi önerilir:

  • Kredi tutarı: 200.000 TL

  • Kredi vade süresi: 84 ay

  • Kredi aylık taksit tutarı: 2.752,21 TL

  • Kredi toplam geri ödeme tutarı: 231.185,82 TL

 ZİRAAT BANKASI ALTIN KOVAN KREDİSİ NEDİR? NASIL BAŞVURULUR?

Ziraat Bankası son olarak başlattığı kampanyada Altın Kovan kredisini duyurdu. 150.000 TL'ye kadar 12 ay vadeli ve anapara ödemesiz kredi başvurusu yapılabiliyor. İşletme kredilerinde ise bu 18 ayı buluyor. Toplamda en fazla 60 aya denk geliyor. %70 faiz indirimi ile sunulan kredi Arı kovanı alımı ve bu kapsamda faaliyette bulunacak işletme giderleri için talep edilebiliyor.

 Var olan işletmedeki sayıyı büyütebilmek ya da ilk kez bu sektörde var olmak isteyenlerin başvuru yapması dahilinde kredi tutarı hesabına tanımlanıyor. Ziraat Altın Kovan kredi başvurusu yapıldıktan sonra onay alan tüm üreticiler 1 yıl boyunca geri ödeme yapmadan 150.000 TL limitli krediyi değerlendirebiliyor.